Bog

Enhjørningemagi - Ildens Enhjørning

Af (
2020
)

Anmeldelse

Enhjørningemagi - Ildens Enhjørning af Daisy Meadows

07 jul.20

Enhjørninger, glimmer og venskab er populære emner hos rigtig mange børn. Denne serie rummer det hele.

I første bind, 'Ildens enhjørning', er pigen Aisha Khan sammen med sine forældre ved at flytte ind i Den Fortryllede Hytte i byen Tryllestrup. Huset har stråtag, små vinduer og ligner noget fra en drøm. Mens de går og pakker ud, kommer pigen Emilie forbi, og Aisha giver hende en rundvisning. De hører en mærkelig lyd på loftet, og da de kommer derop, finder de en smuk figur af en enhjørning. Da lyset rammer figuren, funkler den i alle regnbuens farver, og pludselig befinder de to piger sig i et andet land.

I det andet land møder de et stort slot, der er omgivet af en voldgrav og befolket af enhjørninger i alle regnbuens farver. Deres dronning er Aurora, og hun byder pigerne velkommen til Den Fortryllede Dal. Men som i alle rigtige eventyr er der nogen, der ønsker at regere og underlægge andre deres onde vilje. I serien i kraft af den sølvskinnende enhjørning Selena, der med sin flagermus Flakse vil stjæle enhjørningernes magiske medaljoner, som indeholder deres magiske kræfter, så hun kan få magt over dalen og alle, der bor deri. Hun stjæler alle medaljonerne, og de to piger tager afsted for at få dem tilbage. Enhjørningen Flamme flyver dem afsted på jagten, hvor de både møder fønikser, drager, en gammel goblin og til slut får rettet op på det meste af det kaos, som Selena har skabt.

Daisy Meadows er en pseudonym, der dækker over de fire forfattere: Narinder Dhami, Sue Bentley, Linda Chapman og Sue Mongredien. De står bag flere serier, men denne er den eneste, der endnu er oversat. Serien har den rette mængde af magi, hyggelig naivitet og masser af enhjørninger til at kunne blive et hit hos børn fra ca. 8 år. Bøgerne er illustrerede i sort/hvide farver, skriften er stor, og bøgerne er i hardbackindbinding, så selvom man læser "en rigtig bog", er serien stadig let at læse.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Trine Bech
Faustnummer
47994314
ISBN
9788762733886
Antal sider
104

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer