Bog

Lige i rette tid

Af (
2024
)

Anmeldelse

Lige i rette tid

27 mar.24

En bedårende billedbog med et virkelig klogt budskab.

Bogen indledes da postbuddet, den lille bogfinke, leverer et brev til egern. Men egern sover længe, og står ikke op før langt hen på dagen. Da egern endelig står ud af sengen og får læst sit brev, må han virkelig have fart på. Han suser derefter ud af sit hus i så stor hast, at han får sine sko omvendt på.

På sin vej gennem skoven bliver egern stoppet af flere af skovens dyr, som alle har brug for hans hjælp. Hjort skal have pyntet sit gevir, Skildpadde har brug for en nøgle garn fra Fårs hus, Bjørn vil have honningen, som bierne opbevarer i træet, Pindsvin er blevet overmandet af store modne ferskner, der sidder fast i piggene, og de er ikke de eneste dyr, som egern hjælper.

Da egern endelig når frem til sit mål, er solen ved at gå ned bag bjergene, og han opdager til sin skræk, at han i forvirringen har glemt at få en gave puttet i sin taske. Hvad skal han nu gøre?

En virkelig fin og klog historie med en herlig morale om at huske at give sig tid, huske sine aftaler, men også om at huske på næstekærlighed. Den italienske illustrator Marco Somà tegner vidunderlige motiver i smukke jordfarver. Egern bor i et topmoderne træhus, der hænger i birketræerne, og nedenunder står to smukke huse i det høje græs. Bogens forsats viser den smukke kuvert, som egernet modtager, og bagerst i bogen er kuverten blevet åbnet, så børn fra ca. 3 år kan finde se, hvorfor egernet egentlig fik så travlt.

Bogdetaljer

Forlag
Arkimedes
Oversætter
Anja Andersen
Faustnummer
138029034
ISBN
9788775431205
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer