Bog

Der kom en hund med færgen

Af (
2022
)

Anmeldelse

Der kom en hund med færgen

21 sep.22

Hjertevarm fortælling for dyrevenner om ensomhed og venskab. 

Ruth bor sammen med sin mor og lillebror Tommy på en ø. Ruths forældre er skilt, og hendes mor er kæreste med en mand fra Cuba, der kun bor på øen i æblesæsonen. Ruth samler på insekter. Mest fordi hun mener, at der er flere mennesker, der bekymrer sig om alle andre dyr, men ikke rigtig nogen, som er interesseret i insekter. Hun passer sine insekter godt, har givet dem navne efter mennesker, hun kender, og flytter dem rundt mellem hinanden i glassene, afhængig af hvad hun tænker om de enkelte personer den dag.

Ruth vil desuden gerne være sammen med Snorre, men han er mest sammen med Carl, som hun lader bestemme alting. En dag ved færgelejet går en sort pjusket hund alene i land, og Ruth beslutter sig for at tage sig af den, selvom hendes mor ikke kan lide hunde. Ruth allierer sig med sin mormor og morfar i håbet om at holde hundens tilstedeværelse hemmelig, imens mormor forsøger at finde hundens ejer. Snorre døber hunden Tippelil, og sammen med hunden begynder den bedste sommer i Ruths liv. Men en dag kommer Gert fra fastlandet, hvis nabo Viola er Tippelils ejer. Det betyder måske, at Ruth nu må sige farvel til sin nye bedste ven?

Annie Bahnson skriver herlige og kærlige historier om at have mod nok til at turde stå udenfor fællesskabet, men også om at elske. Hendes tidligere bog Lille moskusmand handler også om ensomhed og venskab. ’Der kom en hund med færgen’ gjorde mig både varm og fortrøstningsfuld, fordi der skrives så vidunderlige bøger, som handler om mod og håb hos børn, der nyder lange sommerdage, is og god tid. Vigtige historier med den rette langsomhed til, at man nyder bogen og de fine s/h illustrationer, mens man samtidig er godt underholdt.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
134022507
ISBN
9788740687668
Antal sider
180

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer