Bog

Den lille mus og symfoniorkestret

Af (
2022
)

Anmeldelse

Den lille mus og symfoniorkestret

05 sep.22

Anja Gram er en forrygende illustrator, og denne bog er til alle børn, der interesser sig for musik. 

Tænk hvis man var en lille mus, der blev kastet rundt mellem lydene fra de mange instrumenter i et stort symfoniorkester. Det må være en hæsblæsende oplevelse!

I første halvdel af bogen tager den lille mus os med på rundtur mellem alle instrumenterne i orkestret. I salen er der helt mørkt og stille, indtil stykket "Humlebiens flugt" går i gang. Nu handler det om at følge med musen, der smilende følger med i noderne og nyder musikken, indtil instrumenterne begynder at spille, så musen i bar forskrækkelse flyver langt op i luften. Herfra udvikler stykket sig til at blive en regulær kamp om overlevelse for den lille mus, der skal undgå at blive slået til plukfisk på sin vej gennem lyd og instrumenter.

Den anden halvdel af bogen indeholder en introduktion til, hvad et symfoniorkester er, og viser, hvordan de forskellige musikere er placeret i forhold til hinanden. De fire familier af instrumenter, som udgør et symfoniorkester, introduceres: strygere, træblæsere, messingblæsere og slagtøj. Desuden får man forklaret, hvilke roller dirigenten og koncertmesteren har, og hvorfor musikerne er underlagt dresscode. En lærerig og virkelig interessant læseoplevelse for en novice og garanteret også for nogen med større kendskab til musik.

Musens tur gennem stykket "Humlebiens flugt" er sjov og giver eksempler på de mange instrumenter, som indgår i et symfoniorkester. Sidste halvdel af bogen er en brugbar introduktion til nogle af de mange ubekendte i klassisk musik. Anja Grams historie om musen er en fin måde at gribe et nyt bekendtskab an på. Hendes streg er genkendelig, og selvom hendes stil ikke altid er den samme, er hun ekspert i at tegne følelser gennem mere end blot ansigtsudtryk.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Faustnummer
134181176
ISBN
9788775493326
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer