Bog

Mira 3- #kreaklubben, #familie, #kys

Af (
2019
)

Anmeldelse

"Mira - #kreaklubben, #familie, #kys af Sabine Lemire

01 jun.19
AfMarion Tirsgaard
Skribent

Mira bakser med buler under blusen, sin første forelskelse og mulige og umulige biologiske fædre i fjerde bog i den troværdige og humoristiske serie, der appellerer til de 9-12-årige piger.

Ti procent ved ikke, hvem deres rigtige far er! Mira føler sig ikke hjemme, når hun er hos sin far, og hun er i tvivl om, hvorvidt han egentlig er hendes rigtige far. Med sine mors dagbøger og veninden Livas hjælp begynder Mira at opsøge sin mors gamle kærester, alt imens hun bakser med begyndende buler under blusen og oplever sin allerførste forelskelse i denne fjerde bog i den grafiske serie om Mira, hvor Mira er tilbage i sin oprindelige form efter afstikkeren på lejrskole, hvor det var læseren, der bestemte handlingen.

Alt er som det plejer på husbåden og i Miras sammenbragte liv. Og så alligevel ikke. Miras mor er pinlig, som hun plejer at være. Mira hænger ud med vennerne Liva, Naja og Louis, der som altid er fulde af ideer og nu har startet en kreaklub for at lave en pop up kunstudstilling med navnet ”Vi drømmer med åbne øjne”. Mira har dog ret svært ved at samle tankerne om den forestående kunstudstilling. Hun føler sig som en gæst, når hun er hjemme hos sin far, og det er ikke bare fordi fars kæreste, Sanne, ikke kan lide ananas på pizzaen.

Måske er faren slet ikke Miras rigtige far? Hos sin mormor stjæler Mira sine mors gamle dagbøger for at finde svaret på, om arkitekten Bjørn virkelig er Miras far, eller om det i stedet er kokken Anders, der har en vegetarrestaurant på Elmegade eller salsadanseren Marco, som Miras mor dansede med på Bornholm. Samtidig oplever Mira sin første forelskelse i Livas fætter, Jonas, og hun ender måske med at få et lille kys på en af bogens sidste sider, men det skal ikke røbes her.

Det er en skøn grafisk roman om sammenbragte familier, nye og gamle venskaber, spirende forelskelser og den til tider problematiske og udfordrende vej ind i puberteten. Serien har en lethed over sig i både tekst og illustrationer, og selv om det ikke altid er lutter lagkage i Miras liv, er det fortalt troværdigt og på en fin og humoristisk måde, der appellerer til de 9-12-årige piger.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702281651
Antal sider
104

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser