Bog

Anna redder en frø

Af (
2023
)

Anmeldelse

Anna redder en frø

11 apr.23

En skøn og hjertevarm billedbogserie til alle dyrevenner, der sammen med pigen Anna kan redde nogle af havens små dyr.

Peter Nordahl og Rasmus Bregnhøi har tidligere arbejdet sammen om de herlige pegebøger om den lille hvide hund Ib. Serien 'Der sker noget med et dyr' handler om pigen Anna med den røde hue, og hun oplever lidt af hvert med at hjælpe de dyr, som findes i naturen lige udenfor.

Anna sidder på sin yndlingsplads i vindueskarmen og betragter dyrelivet ude i haven. Mens hun rører i en skål med sukker og ribs, som hun har plukket fra havens buske, får hun øje på naboens kat med poterne nede i en spand. Anna beslutter sig for at undersøge, hvad der gemmer sig i spanden. Hun finder en frø, der er helt svag efter at have forsøgt at springe ud. Anna redder frøen op og giver den et koldt bad under udendørshanen. Derefter sætter hun den ud i en lille mose. Hun husker også at vende spanden om med bunden i vejret.

Det er en fin og charmerende historie om et af de smådyr, som findes i haven. Historien er fortalt i en varm og lun tone, og tekst og billeder spiller godt sammen. De farverige og udtryksfulde illustrationer i Bregnhøis genkendelige streg er fyldt med finurligheder og sjove detaljer at gå på opdagelse i. Bagerst i bogen er der sider med korte, let tilgængelige fakta om frøer.

Serien får de varmeste anbefalinger til dyreglade børn fra 3-års alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
135355747
ISBN
9788762740006
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer