Bog

Ønskekuglen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Ønskekuglen af Mette Vedsø

12 jun.20

En virkelig fin tegneserieroman om at finde sig selv i en verden, som voksne har vendt på hovedet. Og om mirakler.

Hovedpersonen Vera er sammen med sin mor Ketty lige flyttet på landet, fordi hendes far har fundet en anden kvinde. Vera vil gerne have, at hendes mor bliver glad igen i stedet for at være trist og grå, så hun fortæller hende ikke, hvor svært det er for hende at være flyttet.

Vera er ret ked af det og har ikke lyst til at svare på klassekammeraternes imødekommende spørgsmål eller være med i deres leg, men hun lader bare som om, hun er med. Hun bruger meget af sin tid på at drømme om, at tingene er anderledes. Til jul skriver hun en ønskeseddel, hvor hun ikke ønsker sig almindelige julegaver, i stedet ønsker hun sig venner, en hundehvalp, der skal hedde Bob, og at forældrene finder sammen igen. Hun gemmer sedlen i sin lomme, og der begynder at ske sælsomme ting. Hendes far og kæresten Miriam, der er nyforelskede, har nu fået et barn, og at blive storesøster står slet ikke på Veras ønskeseddel. Nu har Vera til gengæld fået nogen gode venner, Jack og Linda og buschaufføren Ryan, der hjælper hende med at komme videre, og efterhånden sker der også forandringer med Vera.

Mette Vedsø er virkelig dygtig til at fortælle om svære emner som skilsmisse, vrede, venskab og ensomhed med stor omsorg. Bogen viser på troværdig vis, hvor svært det er for Vera og hendes mor at komme videre efter svigtet. Fortællingen er overvejende realistisk, men har Veras ønskeseddel som en form for magisk element.

Bogen er tidligere udgivet i to bind, men er i denne udgave blevet til en tegneserieroman, hvor Stine Illum med sin skønne illustrationer er medvirkende til den magiske stemning i hverdagsrammer, som hovedsageligt er holdt i sort/hvid, men hvor hun enkelte steder benytter sig af farver for at sætte fokus på væsentlige ting.

Mette Vedsø og Stine Illum har også tidligere med succes samarbejdet om blandt andet serien Tove tænker.

Bogdetaljer

Forlag
Høst & Søn
ISBN
978-87-638-6137-3
Antal sider
241

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer