Bog

Wonderscape

Af (
2021
)

Anmeldelse

Wonderscape af Jennifer Bell

09 apr.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Fortællingen er som en hvirvelvind af både humor, videnskab og spænding gennem tid og rum.

"Det var tidligt om morgenen, og Arthur var allerede ved at komme for sent i skole, da havenisserne eksploderende.” Jeg elsker den indledning! Og derfra bliver historien kun bedre med vilde tidsrejser, hæsblæsende jagter og et spirende venskab mellem tre meget forskellige børn.

Arthur, Ren og Cecily er hver især på vej i skole, da en masse havenisser eksploderer under stor larm ud for huset, som de netop passerer. De bliver enormt forskrækkede, og faktisk bliver Arthur blæst omkuld af trykbølgen. Uafhængigt af hinanden går de ind for at finde ud af, hvad det er, der i virkeligheden foregår. I huset redder de hunden Cloud, der ligger fastklemt, og med ét er de kommet gennem en portal og befinder sig ombord på et skib, ejet af ingen andre end Isaac Newton i år 2473! De lærer snart, at de nu er deltagere i spillet "Wonderscape", som er et episk eventyrspil, hvor de skal løse de mest vanvittige og farlige opgaver for at kunne komme hjem igen.

Lille Cloud viser sig at rumme meget mere, end dens lille hundekrop umiddelbart syner af. Og det er et held for på trods af, at de undervejs hjælpes af Cloud, deres magiske kapper wondercloaks samt forskellige vigtige og særdeles kompetente historiske figurer i forsøget på at bekæmpe de tre søskende, der styrer ’Wonderscape’, er der stor sandsynlighed for, at de alle tre forvandles til slim, hvis deres tid løber ud!

Jennifer Bell er kendt fra serien De ualmindelige og har desuden skrevet serien Vilde agenter. ’Wonderscape’ er første bind i et vidunderligt eventyr, der både ligner Ready Player One og diverse bøger af Jules Verne, og fortæller en vigtig historie om venskab på tværs af forhindringer. Alle er lige vigtige, når der skal kæmpes og tænkes strategisk.

Bogen skaber en fornemmelse af at læse, samtidig med at man spiller computerspil eller brætspil. Bogen er til børn, der kan lide magisk realisme, fantasy, science fiction og gaming. Jennifer Bell er en meget dygtig og elegant fortæller.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Nanna Gyldenkærne
Faustnummer
38649094
ISBN
9788702308815
Antal sider
324

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser