Profil
AfElse Cederborg

Medlem i

8 år 6 måneder
Jeg er cand.mag. og forfatter. Som akademiker har jeg udgivet forskellige faglige artikler og fagbøger, bl.a. om Karen Blixen, kvindelitteratur og andet, foruden at jeg har arbejdet som anmelder ved bl.a. Politiken samt har undervist på universitetsplan i Danmark og USA. I denne periode udgav jeg et hav af kronikker, først og fremmest i Politiken. Nogle af de dem, der fik mest opmærksomhed, er formentlig "Kønsmyter og kønsrollerevolution" I + II (22. og 23. oktober 1975), "Heksenes oprør" (1/12 1975), "Piger og porno" (25/4 1976) og "Gud som kvinde" (24/12 1977). Nogle af disse tidlige kronikker og avisartikler har jeg senere samlet og udgivet i ebøgerne "Lilith og Adam" samt "FRA BLIXEN TIL MANDEN, DER GIFTEDE SIG MED EN HUND" (SAXO).
Som fagbogsforfatter udgav jeg i 1986 Blixen-bogen "On Modern Marriage And Other Observations" sammen med Frank Egholm Andersen på St. Martin's Press, New York.
Jeg har også oversat adskillige bøger, bl.a. "Manden, der forvekslede sin kone med en hat" af Oliver Sacks, "Engle - en truet art" af Malcolm Godwin, "Mitlapasset" af Leon Uris og "Selvværd - den indre revolution" af Gloria Steinem.
For nogle år siden blev jeg grebet af en litterær raptus og begyndte at skrive fiktion i ebogs-format på SAXO, LULU og GoPublish. Det drejer sig om noveller, børnebøger og romaner. Jeg nød meget at kunne skrive og udgive disse ebøger, men i 2016 udgav jeg novellesamlingen "Øjeblikke med Satan" som papirbog + ebog (med fondsmidler) på Mellemgaard. Samme år genudgav jeg ungdomsbogen "Drengen der skiftede job" på Mellemgaard, der oprindelig var kommet som ebog på SAXO. Den fik nye illustrationer af Niels Hovmand-Hansen. Desuden planlægges der udgivelsen af en helt ny krimi på Mellemgaard engang i 2017.
Som forfatter har jeg desuden bl.a. udgivet fire bøger for AuthorHouse, "The Naughty Peteyboy, Sonya and the Magic Word", "A World of Weird Truths and Truthful Weirdnesses", "Knees Bent" og "Love They Said". Desuden har jeg udgivet ialt fem bøger på det amerikanske forlag LULU; "Animals, Humans and So On", "The Magical Word", "Taking Heart", "From Karen Blixen to the Four-Legged Woman" og "Chances Are ...". De fleste af disse kan også kan fås på SAXO.
Ud over disse engelsksprogede bøger har jeg altså udgivet adskillige ebøger på SAXO og GoPublish i forskellige genrer. Der er mange børne- og ungdomsbøger som f.eks. "Camillas verden", "Bedstemor Rødhætte og verdens skønneste prins", "Da Lasse blev usynlig", "Englebasser med bisser", "Amore ...", "Mimre-Frederik", etc., etc..
Hvad voksenbøger angår, så kan jeg især godt lide novellegenren og har f.eks. udgivet "Magiske øjeblikke" og "Når verden kæntrer" som ebøger. Jeg har dog også skrevet ebogs-romaner som "Ondskab", "Gemmeleg" og "Spil for galleriet".
Ud over disse bøger er der bl.a. digtsamlingerne "HAN-digte" og "Udsagn" på dansk.
......................................................................................................................

Min stil er for det meste præget af underfundighed, ironi og humor. Det gælder også f.eks. "Øjeblikke med Satan" samt den krimi, jeg får udgivet i 2017.