Bog

Fri mig fra provinsen

Af (
2017
)

Ungeanmeldelse

Fri mig fra provinsen

AfAugust Sølvi Kring

‘Fri mig fra provinsen’ er en lyrisk fortælling om livets mange sider. Med poetisk præcision formidler Charlot Roslev sorg, afhængighed, sygdom og kærlighed i alle dens faconer fra en opvækst med Jack D og Kenned, der ved en masse om ”alufælge, analblegninger og damer”. 

Dagdrømmeri, tømmermænd, opvækst og sorg lægger til grund for ‘Fri mig fra provinsen’ og ikke mindst den tilværelse, som Charlot Roslev udlægger i sin digtsamling. Vi følger Charlot fra barnsben til 34-årig kvinde, der mister sin far og må tage afsked med ham og den ”Lille Charlotte”, hun var engang:

”jeg forstår det godt 
far 
hvad jeg ikke forstår 
er 
at jeg aldrig mere 
skal være nogens 
lille Charlotte”

Charlot Roslev skriver om perioden i hendes liv, der spænder mellem den ”Lille Charlotte” og den 34-årige Charlot. I denne periode møder vi blandt andet Jack D – den trofaste ven der holder til på bunden af en flaske – og Bonnie fra Horsens Vestby, som Charlot hungrer efter slægtskab med. Bonnie ”med glatbarberet fisse”, som bor ved mosen og langer franske hotdogs over disken nede på Statoil.

‘Fri mig fra provinsen’ er selvreflekterende, intim og ekstremt åben med en bidende feministisk frigørelse, som man typisk finder hos de store kvindelige digtere Tove Ditlevsen og Vita Andersen.

Digtsamlingen er, hvis jeg skal være helt ærlig, ikke lige min smag. Sådan er litteratur nok engang så forskelligartet og rammer vidt forskellige mennesker, men når det er sagt, skal min mening dog ikke skræmme nogle væk overhovedet. Jeg kan nemlig sagtens se, hvorfor mange vil synes, at ‘Fri mig fra provinsen’ er en fed digtsamling - hvorfor skulle jeg ellers have læst den til ende - for hvad ‘Fri mig fra provinsen’ mangler i forhold til at ramme min smag, rettede den op på med sproglig præcision, spændende emner og tankevækkende linjer. Det er en digtsamling, der er superaktuel, og et stykke litteratur, som jeg er overbevist om, at mange mennesker vil elske og relatere til.

17 jan.24

Bogdetaljer

Forlag
Hagla
Faustnummer
53642314
ISBN
9788793092594
Antal sider
71

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser