Bog

Skyggehøj - de udvalgte

Af (
2024
)

Anmeldelse

Skyggehøj- De udvalgte

22 apr.24

Første bind i ny serie foregår på en dyster skole for børn med særlige talenter.

Hovedpersonen Chili bor sammen med sin tvillingesøster Mynte og deres forældre Nina og Molly. Begge pigerne går på Næstbæk Skole, men Skyggehøj Skole for særlige talenter skal komme på besøg for at vurdere, hvilke elever der viser talent for at kunne udvikle sig på deres skole. Chili ved med sikkerhed, at de ikke vælger hende, og det samme ved hendes ven Otto, som er ordblind. Men Skyggehøjs rektor Alvara er på udkig efter elever med særlige evner, som ikke nødvendigvis handler om faglighed. 

Under besøget får Chili et stort chok, da drengen Atlas med de lyse øjne fra hendes mareridt viser sig at være virkelig og ovenikøbet elev på Skyggehøj. Få dage senere modtager både Chili, Mynte og Otto brev om, at de er blevet udtaget og skal møde på skolen til optagelsesugen.

På skolen kommer Chili til at dele værelse med pigen Fenya, og den mystiske Atlas bliver ved at spøge. Eleverne skal alle gennemgå en række optagelsesprøver, og en nat hvor de skal overnatte i skoven, angribes Chili af en kolossal slange, men da hun vågner næste morgen, er der ingen, der tror på hendes historie. Det eneste, hun kan huske er hendes altoverskyggende ønske om ikke at dø, da hun stod ansigt til ansigt med slangen. Hver dag byder på nye, spændende og mærkelige begivenheder, og Chili ved faktisk ikke, om hun overhovedet har lyst til at blive elev på Skyggehøj. Men det er ikke kun op til hende.

Nicole Boyle Rødtnes har med sin sædvanlige sikre dygtighed skrevet første bind i en serie, der henvender sig til børn fra ca. 10 år. Det er altid en stor fornøjelse at være i selskab med forfatteren, der er fænomenal til at sætte en historie sammen med de helt rigtige karakterer i de perfekte omgivelser. Illustrationerne er hovedsagelige s/h i animé-stil af Marie- Louise Sørensen og er kun tilsat en lyseblå nuance som eneste anden farve. De tilfører den helt rette stemning til den gamle lidt skræmmende skole med de særlige elever og de mange uforklarlige hændelser. Et rigtig godt samarbejde, som jeg er spændt på at følge.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
138029123
ISBN
9788741524191
Antal sider
168

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer