Bog

Mac

Af (
2023
)

Ungeanmeldelse

MAC - Shakespeare genfortalt

Ny letlæselig ungdomsbog om bandekrig og voldelige skæbner baseret på Williams Shakespeares kendte tragedie ’Macbeth’. 

Kim Fupz Aakesons ’MAC’ er ikke unik i at være en moderne genfortælling af en af Shakespeares klassiske tragedier. Den er dog, så vidt jeg ved, unik i at portrættere ”Det skotske skuespil”, eller ’Macbeth’ til dem der ikke er så overtroiske, som en aktionfyldt bandekrig om magt og hævn.

”Skæbne er skæbne, skæbne er ikke en hobby eller en romantisk komedie”. 

Det er i citater som dette, hvor man virkelig kan mærke, at selvom sproget og historiens ramme er overvældende moderne, har den rødder i Shakespeares klassiske tone. Man finder ham rundet om i bogen lige fra dialogens undertoner til emnerne om arveret og skæbnens uundgåelighed.

I ’MAC’ kommer Kim Fupz Aakeson virkelig til udtryk med sin kendetegnene lidt fjollede skrivestil som enhver, der har læst ham i folkeskolen, nemt vil kunne genkende, samt et ordforråd fyldt med nok engelsk gangster-slang, at sproget nok bør angives som ”danglish”. Det er ikke en skrivemåde til alles smag, så hvis det lyder lidt for plat, er dette nok ikke bogen for dig.

Med sin blanding af gammel og moderne er ’MAC’ for dig, der ønsker at forstå klassikerne, men ikke har lyst til at pløje dig igennem originalens 1600-talssprog, eller bare for dig der gerne vil kunne sige, at du læser Shakespeare.

07 dec.23

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
136837117
ISBN
9788702389401
Antal sider
91

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer