Bog

En god piges guide til mord

Af (
2023
)

Anmeldelse

En god piges guide til mord

07 mar.23

Spændende og effektiv YA-krimi med masser af suspense og plottwists og en modig ung heltinde.

’En god piges guide til mord’ er en ny og spændende krimi for YA-segmentet, hvor man bliver hvirvlet ind i et forrygende whodunnit mordmysterie. Hemmeligheder og mistanker bølger lystigt frem og tilbage mellem bogens righoldige persongalleri, og der er masser af plottwists til at holde læseren på tæerne.

Bogens hovedperson, den 17-årige high school-elev Pippa Fitz-Amobi, er overbevist om, at politiet ikke har gjort deres arbejde godt nok i en fem år gammel – og ret ulykkelig – sag. Hun er i hvert fald så tilpas overbevist, at hun dedikerer sin afsluttende skoleopgave til opklaringen af sagen. For hvem myrdede skolens populære pige, Andie Bell? Liget blev godt nok aldrig fundet, men Andies kæreste Sal Singh blev alligevel kendt skyldig uden nogen reel mulighed for at forsvare sig selv, da han kort efter hendes forsvinden begik selvmord.

Pippa allierer sig med Sals lillebror, der er sikker på sin brors uskyld og naturligt nok ønsker at sandheden kommer frem i lyset, så Sals ære kan genoprettes. Men det er ikke ufarligt at åbne op for en sæk fuld af hemmeligheder, for hvis det ikke er den rigtige, der er dømt, hvem er så den skyldige og lurer den person et sted i skyggerne?

Pippa er kvik og en rigtig skøn heltinde med en kringlet hjerne. Det kan måske godt virke lidt urealistisk, at hun falder over et hav af mistænkelige spor og i sidste ende opklarer en sag (for selvfølgelig gør hun det), som politiet ikke har formået. Men romanen er velskrevet med så effektivt et plot, at man køber det hele og bare ønsker at læse videre.

Forfatteren er ny på dansk, men hvis man har pløjet sig igennem Karen M. McManus’ spændende YA-krimier, så vil man garanteret også elske denne - og håbe på mere. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog, og siderne er fyldt med affotograferinger af arbejdsjournaler, korrespondancer og andre notater, så det føles en anelse tættere på, som om man selv er med i opklaringsarbejdet.

Ungeanmeldelse

En god piges guide til mord

En roman der fanger dig fra første side og får dine følelser til at køre op og ned med 180 km/t.

Da den britiske teenagepige Pippa vælger emne til sin SPO (selvstændig projektopgave) ved hun endnu ikke, hvad det kommer til at betyde for de kommende uger. 

Hun sætter for første gang spørgsmålstegn ved en lukket sag, som resten af den lille by har fortrængt. For var det virkelig Sal Singh, der for 5 år siden myrdede Andie Bell? Og hvor leder hullerne i sagen hen?

Pippa kommer hurtigt ud, hvor hun ikke kan bunde, da hun får sig en arbejdspartner skræmmende tæt på sagen: den formodede morders bror. Opgaven ændrer karakter fra en pligtopfyldende piges skoleprojekt til noget, der potentielt kan ændre resten af byens syn på familien Singh. 

‘En god piges guide til mord’ er en bog, der fik mig til at vende side efter side efter svar og nye spor. Du og hovedpersonen finder samtidigt frem til svarene på en sag med masser af mysterier.

 
16 jan.24

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Sarah Louise Pedersen
Faustnummer
135452947
ISBN
9788702392364
Antal sider
425

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer