Bog

Født til det her

Af (
2023
)

Ungeanmeldelse

Født til det her

Fans elsker deres idoler mere end noget andet i verden. Det er idolerne, der får dem igennem dagen, når det er sværest. Men når livet leves igennem andre, hvem er man så uden dem? 

Angel er kæmpe fan af bandet The Ark. De er hele omdrejningspunktet i hendes liv – og især bandmedlemmet Jimmy. Hun kan ikke snakke om andet, og hun føler sig ikke meget værd uden dem. Men når hun ser The Ark, føler hun, at livet er værd at leve. Da hun endelig skal til koncert med dem, overnatter hun hjemme ved sin veninde Juliet, som hun har mødt over internettet. Her bruger de tiden op til koncerten på at snakke om The Ark og gå til meet-and-greet. Men Juliet har også inviteret Mac, og det ødelægger lidt det hele, synes Angel.

Men bag kulisserne er berømmelsen ikke så fed, som Angel tænker, for Jimmy, som er forsangeren i The Ark, kæmper med angst. Angsten bliver værre, jo mere berømte de bliver, og pludselig er passionen for musikken ikke længere nok, for fansene vil ikke lade dem være i fred. Jimmy forstår ikke den dybe kærlighed, som fansene har for dem. De siger, de kender dem og elsker dem, men hvordan kan de det, når han ikke en gang kender sig selv? Ja, de bliver verdensberømte, men hvad nytter det, når han er nødt til at opgive alt andet i livet.

Inden koncerten står superfanen Angel over for sit idol Jimmy. Jimmy opdager, at ikke alle fans er slemme, og Angel indser, at idoler også bare er mennesker. På den måde hjælper de hinanden. Angel må lære at tro på sig selv og indse, at det perfekte liv er en illusion. Imens må Jimmy forsøge at skabe en fremtid, hvor han og hans bandmedlemmer holder fast i, hvordan de ønsker at optræde, og hvor Jimmy kan være en del af The Ark uden at blive manipuleret, chikaneret og tvunget til at lyve.

Denne young adult-roman giver et indblik i unges forsøg på at føle sig tilpas i en perfekt fremstillet verden, der er langt fra deres egen. I jagten på at fastholde drømmen om det perfekte liv, glemmer de at værdsætte tingenes tilstand og på sin vis også sig selv.

13 mar.24

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Oversætter
Randi Bjerre Høfring
Faustnummer
136076841
ISBN
9788740080506
Antal sider
458

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer