Bog

Girls just wanna have funds : din guide til investering

Af (
2023
)

Ungeanmeldelse

Girls just wanna have funds

‘Girls just wanna have funds' er en guide rettet mod kvinders kamp for ligestilling i privatøkonomien og på et investeringsmarked, der altid har været mandsdomineret. 

‘Girls just wanna have funds’ er først og fremmest en guide til privatøkonomi. Dernæst en bog med en klar feministisk mission: Den vil mindske kløften af ulighed mellem kvinder og mænd ved at uddanne kvinder til at håndtere deres egen økonomi og på den måde mindske den økonomiske ulighed en kvinde ad gangen.

På trods af dens markedsføring som en bog til kvinder kan alle læse den og følge de råd, bogen stiller frem. Den første halvdel handler udelukkende om privatøkonomi. Her bliver der gennemgået, hvordan man lægger et budget, opretter en succesfuld opsparing og betaler sine lån hurtigst muligt. Den anden halvdel fokuserer på at forklare investeringsmarkedet og dens mange begreber, der kan være helt fremmede for en nybegynder.

Og når jeg siger nybegynder, mener jeg nybegynder. Har man en helt basal forståelse for økonomi, vil man finde store dele af bogen ubrugelige og gentagende. Den er derfor heller ikke ideel til den voksne, der ønsker en bedre kontrol over en allerede relativ stabil økonomi. Når det så er sagt, er bogen perfekt til den unge, der først lige er begyndt at tjene sine egne penge og skal til at skabe fundamentet for sin fremtidige økonomiske situation. Den vil egne sig perfekt som konfirmationsgave, studentergave eller 18-års fødselsdagsgave. Ikke kun fordi den formår at forklare privatøkonomi gennemgribende og helt ned i detaljer, men også fordi den er smukt opsat med farverige sider, små infobokse, og succeshistorier til at holde motivationen gennem bogen.

14 apr.24

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Annette Lerche Trolle
Faustnummer
135588385
ISBN
9788727022673
Antal sider
191

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer