Bog

Salems døtre

Af (
2024
)

Anmeldelse

Salems døtre : hvordan vi fordømte vores børn

26 apr.24

Stærk og barsk tegneserie om hekseprocesserne i Salem i 1600-tallet.

Peter er forelsket i Abigail, som han ved elsker at være i skoven, særligt ved vandfaldet. En dag følger han efter hende for at forære hende et lille hjemmelavet æsel i træ, og hun bliver både glad og rørt. Senere betragter Abigail nysgerrigt den unge indianer Mixweh ved vandfaldet, som hun herefter begynder at mødes med. Hun tager veninden Betty med en aften, og de danser, mens Mixweh spiller fløjte. Desværre ser Peter Abigail og Mixweh sammen og bliver voldsomt jaloux. Han sladrer til mændene i byen og får det underliggende had, pastoren holder liv i, til at flamme op. Patriarkatet med pastoren i spidsen griber til handling, og situationen udvikler sig lynhurtigt til et orgie af ondskab.

Fortællingen er inspireret af den autentiske retssag fra det 17. århundrede, hvor unge kvinder blev henrettet af et strengt religiøst samfund, som gjorde kvinderne til ofre for vanvittige fantasier. Thomas Gilbert tegner et rørende og stærkt portræt af disse undertrykte kvinder, hvis eneste fejl var, at de ønskede at leve frit, men i stedet blev de henrettet på grund af religiøst hykleri og kollektivt vanvid. Historien opbygges med tiltagende styrke, mens folkene i landsbyen ofrer deres menneskelighed under et religiøst og moralsk pres og er med til at ofre de anklagede kvinder, som en forløsning på intensiteten.

Thomas Gilbert har genskabt den forfærdelige og stærkt foruroligende historie, der førte til uskyldige kvinders død. Efterhånden som faren spidser til, bliver den gule farve i bogen mere mørk, og der optræder mere sort og rødt. Samtidig bliver tegningerne mere dystre og viser for eksempel folkemængder, der nærmest surrealistisk oser af vold.

Historien foregår i det syttende århundrede, men er en del af en lang tradition, hvor kvinder er de første ofre, når der opstår kriser. Den viser også, hvordan almindelige mennesker lader forfærdelige ting ske og selv deltager i udførelsen af rædslerne. 

Bogdetaljer

Secondary title
hvordan vi fordømte vores børn
Forlag
Umpff
Oversætter
Marlene Wulff Olsen
Faustnummer
137848147
ISBN
9788794265102
Antal sider
197

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer