Bog

10 år med danskernes hemmeligheder

Af (
2024
)

Anmeldelse

10 år med danskernes hemmeligheder : anonyme, underholdende og hårrejsende

19 feb.24

En forrygende bog med 500 forhenværende hemmeligheder - de uappetitlige, de sjove, de uundgåelige, de tabubelagte og de genkendelige.

Lader du også som om, du skal på arbejde, hver gang svigermor kommer, eller bliver du rost for din gode kaffe, hvor hemmeligheden bag succesen er brystmælk? Så er du ikke alene! De fleste har hemmeligheder, og i denne bog møder du en virkelig underholdende portion af disse.

I 2014 indledte Miriam Poulsen projektet "Miriams Blok", hvor anonyme mennesker kunne indsende hemmeligheder til hende, som hun har inddelt i kategorier og udgivet som bog.

Kategorien "Snyd og bedrag" byder på grader af løgne, som både kan være til egen fordel, men som også kan benyttes for andres skyld. Vælg selv: ”Min politikæreste hapser lidt fra det beslaglagte lager af narkotika, når vi skal holde fest.”, eller ”Der er ingen der nogensinde må finde ud af, at jeg stadig ikke har styr på kommareglerne. Jeg er dansklærer.”

Under "Familie og beslægtede relationer" tager en forælder på fake konference mindst to gange om året for at få fred. En anden tænker på sin svigerfar under sex, en tredje kan ikke fordrage sin teenager, og en fjerde har sendt børnene og hunden med manden på ferie, men savner kun hunden.

Under kapitlet "Sex og seksualitet" får man et lidt forbudt indblik i andres liv. ”Jeg er gift med en kendt skuespiller. Ingen ved at han har en voksen-baby-fetish.” og ”Jeg tænder på, at min kæreste er grim.”

I den blandede pose "Kultur, kendisser og alt derimellem" er manden der dyrker bodybuilding og kampsport, men hvis yndlingsfilm er ’Notting Hill’, eller chefen der tjener mere end 3 mio. årligt, hvis hjem ligner en 12-årigs, fordi vedkommende er besat af anime.

Afsnittet om "Kroppen" indeholder massive hemmeligheder, som er lige så sjove, som de er vanvittige! Det samme gælder de sidste fem kapitler, hvor der under kapitlet "Parforhold og dating" er en ulykkelig kvinde, som må opgive at date en sød yngre fyr, fordi hun ikke forstår, hvad han siger og et par, som samler deres afklippede negle sammen i en bøtte og drømmer om at få bøtten fyldt.

Det kan ikke undgås, at man kommer til at grine flere gange undervejs. Der er utrolig mange hemmeligheder, der vedrører utroskab eller handler om nogen, der spiser mærkelige ting. Der er også en del, der stjæler fra arbejdspladsen, er smålige overfor partneren og har hemmeligheder, man af, fordi man måske selv kender til netop dette. Men der er også hemmeligheden fra et menneske, der skal tre måneder i fængsel, og som må dække over det ved "at være gået ned med stress".

Det er menneskeligt at have hemmeligheder og ved at skrive dem ned, kan de opleves mere legale. Vi elsker at snage i andres liv og måske endnu mere at spejle os i andre, så vi kan føle os bedre eller som en vigtig del af fællesskabet. 

Bogdetaljer

Secondary title
anonyme, underholdende og hårrejsende
Forlag
Falco
Faustnummer
137783614
ISBN
9788775961153
Antal sider
173

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer