Bog

Det lysende hjerte

Af (
2024
)

Anmeldelse

Det Lysende Hjerte

09 apr.24

Endnu et forrygende eventyr om fiktionsagenterne, der rejser imellem bøgernes komplicerede og skrøbelige verdner. 

Machina-fartøjets besætning af fiktionsagenter benyttes af Ministeriet for Sandhed og Fiktion. Ministeriet sender agenterne på missioner ind i bøger, der er truede af fremmede agenter. Agenterne har meget forskellige kompetencer, og teamet udgøres af bogholderen Olivia, der er velbevandret i adskillige romaner, de supercharmerende agenter Cody og Clarissa, Majoren, Leo samt van Gelder med flere personligheder, Elfred, som er rejst med ud af ’Askekrøniken’ og Zoltan el. Sultan, Clarissas vampyrfyrste fra hendes yndlingsbogserie.

Holdet er i skarp konkurrence med teamet leder af Victor. Han rejste oprindeligt med Machina-fartøjet, men nu sætter han hold med udvalgte karakterer fra forskellige historier. Og han går ikke af vejen for mord, men er samtidig dybt forelsket i Månestråle fra fiktionens verden.Begge teams arbejder hårdt for at finde ud af hvilken magt, der ligger i ’Mareridtsbogen’, hvis den åbnes i ’Strømmen’, men de er skarpt forfulgt af ’Alliancen, som heller ikke skyr nogen midler.

Agenterne fra Olivias team har alle personlige kampe, de kæmper med, og Cody har taget Clarissa og Zoltan med hjem til sin familie, hvor hans søster er vågnet efter to år i koma. Blot for at opdage, at hele byen er besat af Else Kavanaugh fra Alliancen, der er med i sammenslutningen ’Det Lysende Hjerte’, der vil underlægge verden sin magt. Nu skal teamet finde ud af hvem forfatteren til ’Mareridtsbogen’ er, så de kan stoppe fiktionsforvrængningerne og ikke mindst ’Alliancen’. Og for at finde ud af, hvem der kalder på dem.

Vi møder endnu engang Anatol Kowak, Else Kavanaugh, van Gelders monster og andre kendinge fra seriens tidligere bind. Hvert kapitel har sin egen fortæller, og indimellem delagtiggøres vi i de forskellige fiktive verdner, som vores hovedpersoner besøger. I Elfreds hoved spøger de fire kongebørn som en slags samvittighed, og med dem trækker forfatteren paralleller til Lewis’ series etiske spørgsmål.

Hovedpersonerne udvikler sig stadig, og de massive voksen-problematikker der dukker op, gør romanen særdeles læsevenlig for både unge og voksne. For hvert bind i serien er der mere og mere på spil for den enkelte, hvilket forstærker de følelser man som læser har udviklet. Samtidig har Boris Hansen skruet op for kompleksiteten, så det kræver sin læser at holde styr på de utrolig mange tråde. Men dette gør også fortællingen helt særlig! Han er virkelig en teknisk dygtig historiefortæller, og til stadighed imponeres jeg over, hvordan han kaster lange ruller af tråde ud for langsomt at rulle dem op igen.

Boris Hansen er en magisk verdensmager, der opbygger sine scener på futuristiske og fantasyteknologiske rammer, og det er ufatteligt godt.

Bogdetaljer

Forlag
CarlsenPuls
Faustnummer
137827239
ISBN
9788727018386
Antal sider
515

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer