Bog

Maria fra Magdala

Af (
2024
)

Anmeldelse

Maria fra Magdala

15 mar.24

Meget vellykket graphic novel om Jesu tid er vedkommende kunst og anbefalelsesværdig læsning for både unge og voksne. 

Historien om den unge Maria, der på mirakuløs vis bliver helbredt af den nye mystiske profet Jesus og efterfølgende bliver en del af hans flok, er i Kristian Leths og Peter Snejbjergs hænder blevet til en vedkommende fortælling om menneskelig tvivl, håb og tro. Ved at bruge Marias perspektiv gøres historien om Jesus relevant for nutidens unge, og det er rent ud sagt blændende historie- og kristendomsformidling. Med det aktuelle fokus på psykisk mistrivsel blandt unge er Maria en spændende karakter, hvis håb og længsler nutidens unge vil kunne identificere sig med.

'Maria fra Magdala' er et ambitiøst værk, der vil tage sine læsere med tilbage til Jesu tid. Det lykkes i høj grad i kraft af Peter Snejbjergs stærke tegninger, der allerede med hovedpersonens intense blik på forsiden suger beskueren ind, og Kristian Leths tekst, der i form af direkte tale er både troværdig og letforståelig. Samarbejdet mellem de to fyrtårne lever op til forventningerne og mere til.

Maria er en pige, der er gemt bort i mørket, fordi hun pines af forfærdelige syner og hører stemmer. Hun anses for uren og er derfor udstødt af fællesskabet. Hendes eneste tilknytning til verden er broren Yosi, der ikke har opgivet håbet om Marias helbredelse. Da Yosi hører om en ny mystisk profet, der har kraften til at helbrede, overtaler han sin søster til at prøve at få foretræde. Miraklet sker, Jesus frelser Maria fra hendes dæmoner, og hun og Yosi bliver en del af fællesskabet i hans følge. 

For Maria og de andre frelste er Jesus et levende og håndgribeligt bevis på Guds eksistens, og han inspirerer dem med en glødende kærlighed og passion. Passion kan dog også føre til uenighed og splittelse, og skildringen af disse stærke følelser kan hjælpe på forståelsen af, hvad der ligger til grund for nogle af de religiøse konflikter, der har fundet og stadig finder sted. 

Prisvindende Peter Snejbjerg er et scoop af en tegner til opgaven med at bringe denne historie til live. Fantastisk tegnede landskaber, hvor flotte farvenuancer illustrerer lysets skiften på utroligt stemningsskabende vis tager læseren med tilbage i tiden til området, hvor Jesus fandt sine disciple. Med personernes ansigtsudtryk og troværdig dialog skildres en myriade af følelser, så man ikke et sekund er i tvivl om, hvor personerne er på deres rejse. Det giver en høj grad af indlevelse, og det lykkes at få læseren til at føle noget af alt det, Maria må have følt for mange år siden. 

Bogdetaljer

Forlag
Bibelselskabet
Faustnummer
138075176
ISBN
9788772322711
Antal sider
112

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer