Bog

Sig det ikke til nogen

Af (
2024
)

Anmeldelse

Sig det ikke til nogen

22 apr.24
AfLine Hoffgaard
Skribent

Hæsblæsende spænding fra Englands vindomsuste klinter om, hvor langt man vil gå for den, man elsker. 

Kærlighed gør blind i denne thriller, hvor et nyforelsket par må tage nogle katastrofale valg, hvis de vil gøre sig håb om at (over)leve lykkeligt til deres dages ende. Indstil dig på at tro på lidt af hvert, hvis du kaster dig over denne pageturner.

Matthew og Helena har netop fundet hinanden igen til en genforeningskomsammen. De var kærester 20 år tidligere, og kun en uge inde i forholdet tager det nyforelskede par spontant på ferie til Island. På en vandretur i et barsk terræn kommer de væk fra resten af rejsegruppen, og pludselig træder Helena forkert og hænger ud over klippeafgrunden. Hun når at gispe ”Åh gud, hvor jeg fortjener det her. Det er min straf”, inden resten af rejsegruppen når frem og får hjulpet hende i sikkerhed. 

Ordene nager Matthew, og om aftenen på hotelværelset afslører Helena, hvad de betød. Helena var i 5 år gift med Lee, som også Matthew kendte engang og husker som noget af et røvhul. Lee begyndte hurtigt at vise sit sande jeg i ægteskabet, som udviklede sig voldeligt og kontrollerende. Til sidst så Helena ikke anden udvej end at slå Lee ihjel. 

Matthew er chokeret, men samtidig vild med Helena, så de tager sammen hjem til England til Helenas arkitekttegnede villa og prøver at glemme, hvad der er sket. Her begynder problemerne at banke på, for en i rejsegruppen har overhørt Helenas afsløring overfor Matthew og tropper op ved huset for at afpresse hende.

Måden de tackler afpresseren på sætter gang i en lavine af skæbnesvangre begivenheder, hvor mord og kidnapning synes at være den eneste vej ud af kattepinen. Matthew er i bund og grund et godt menneske, men mere end én gang tvivler han på, om han kan stole på Helena. Som læser fandt jeg ærlig talt risikoen, Matthew løber for den ikke videre sympatiske Helena, svær at sluge.

Helenas afsløring i starten af thrilleren er latent nervepirrende, men efterhånden udvikler handlingen sig mere og mere utroligt. Tempoet er højt, og mod slutningen bliver det et decideret hæsblæsende sprint, og det afsidesliggende hus, hvor store dele af handlingen udspiller sig, skaber en dyster, klaustrofobisk ramme om begivenhederne. 

Med 'Sig det ikke til nogen' skal man ikke forvente spænding med dybe, elskværdige personskildringer eller et realistisk handlingsforløb. Det sagt, så ved jeg, at netop indenfor krimi- og spændingsgenren kan det være ret forskellige parametre, der gør, om en læseoplevelse lever op til forventningerne. Er du fx vild med Frieda McFadden, hvis thrillers er udkommet i en lind strøm det seneste års tid, og klar til at godtage det meste, så er 'Sig det ikke til nogen' en uforudsigelig pageturner.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Klavs Brøndum
Faustnummer
137744597
ISBN
9788775926220
Antal sider
406

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser