Bog

Pigen fra havet

Af (
2024
)

Anmeldelse

Pigen fra havet

15 apr.24

Et magisk klima- og queereventyr med farvestrålende illustrationer og søde karakterer. 

Morgan Kwon er flyttet fra Toronto til den lille ø Wilneff Island i Nova Scotia sammen med sine forældre og lillebror, men forældrene begynder at skændes, og det ender med, at faren rejser. Morgan har tre gode veninder på gymnasiet, men hun er træt af hverdagen med den efterhånden umulige lillebror Aiden, træt af føle sig udenfor på grund af sin interesse i piger, når veninderne hele tiden snakker om drenge, og hun savner sin far. Hun drømmer om den dag, hvor hun bliver gammel nok til at rejse fra øen.

En aften, hvor Morgan er gået ned til havet, glider hun på de glatte sten og falder i vandet, men reddes af en smuk pige, som hun synes at have set før. Morgan er sikker på, at det er en drøm, og derfor tør hun kysse pigen. For første gang tillader Morgan sig at være ærlig over for sig selv. Den smukke pige er selkien Keltie, som har forvandlet sig fra sæl til menneske på grund af Morgan. Hun bliver nu en stor del af Morgans liv, og selvom Morgan insisterer på, at de skal holde deres forhold hemmeligt, er det en umulig opgave. Keltie bliver katalysatoren, som får Morgan til at turde stå ved sig selv og danne sin egen identitet.

Den fine billedfortælling har genkendelige problematikker om familien, der ikke er til at holde ud og veninderne, der blander sig, mens det er svært at navigere i alle de følelser, der vælter rundt indeni. Morgan føler sig nødsaget til at fortælle sin mor og bedsteforældre om sine følelser for Keltie, og de reagerer alle med stor forståelse. Måske der også er noget særligt med Morgans bedstefar?

Dramaet i kærlighedshistorien mellem Morgan og Keltie udebliver, men findes i stedet i miljøproblematikken, da Serenas riges forældres enorme båd skal sejle rundfarter i det sårbare område, hvor Keltie og hendes familie lever. Men der er også drama i spændingen mellem Morgan og veninderne.

Fortællingen er både sød og charmerende, men som YA-bog, der henvender sig til unge fra ca. 12 år kunne historien sagtens have indeholdt flere problematikker. Morgan går i gymnasiet, og jeg kunne godt have ønsket mig en mere realistisk og mindre forsimplet afspejling af virkeligheden.

Maarta Laihos farver og Molly Knox Ostertags tegninger skaber en pastelagtig lethed, der passer godt sammen med myten om de mystiske selkier, hvis eksistens er knyttet sammen med ulykkelige kærlighedshistorier.

Bogdetaljer

Forlag
Leitura
Oversætter
Laura Helena Pimentel da Silva
Faustnummer
138120252
ISBN
9788794520140
Antal sider
260

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer