Bog

Resten af verden - grænserne

Af (
2024
)

Anmeldelse

Resten af verden: Grænserne

18 mar.24

En dystopisk fremtidsvision af en tegneserie, der bliver endnu mere dyster med dette tredje bind. 

Historien følger drengene Jules og Hugo, der er blevet forældreløse i en omfattende naturkatastrofe. Siden har de fundet en flok og et sammenhold at være en del af, men katastrofens ringe på vandet spreder sig endnu, og udfordringerne er langt fra forbi. Flotte, men uhyggelige tegninger spøger på nethinden længe efter, at bogen er lukket igen.

Der er gået tre år, siden drengene Jules og Hugo mistede deres mor, da deres lille familie blev angrebet af en røverbande i det voksende kaos efter noget, der lignede verdens undergang til forveksling. Det er lykkedes de to brødre at slå følge med en gruppe unge som dem selv, og sammen har de fundet et godt sted, hvor de i skjul kan dyrke jorden til eget behov. Storebror Jules går på jagt med bue og pil for at skaffe kød til den lille koloni, og drengene finder relativ fred i rutinen i deres nye liv, selvom Hugo ikke har opgivet håbet om at blive genforenet med deres mor. Freden er dog desværre hurtigt forbi, for udenfor kolonien vokser kaosset ukontrolleret. 

Der er voldsom rift om de knappe ressourcer, og det desperate overlevelsesinstinkt bringer ikke just det bedste frem i dem, der er tilbage. De mennesker, man ikke kender, viser sig som regel at være fjender. Civilisationen er brudt fuldstændigt sammen, og det er de stærkestes lov, der hersker. Snart er gruppen på flugt fra røverbanderne igen, og uvisheden får sprækkerne i de to brødres forhold til at vise sig, godt hjulpet på vej af dynamikken i gruppen og Hugos konstante skyldfølelse over at have efterladt moren i en lignende situation for tre år siden. Er enhver i virkeligheden sig selv nærmest i en overlevelsessituation, eller kan familien overleve?

Chauzy tager læseren med til en skræmmende fremtid med serien 'Resten af verden', og det er gået stærkt ned ad bakke med fremtidsudsigterne her i bind tre. Kaosset vokser og kan næsten siges at have sit eget liv og en egen vilje med en enorm lyst til at fortære alt på sin vej. Menneskene er blot letantændelige tændstikmænd på kanten af det frådende bål, og menneskeligheden har hårde kår. Det er en mørk fortælling, også for en inkarneret dystopi-fan, men heldigvis rummer historien også overraskelser, og de fantastisk flotte store tegninger af den postapokalyptiske verden holder læseren fanget. Man er simpelthen nødt til at se, hvor Chauzy tager os med hen på næste side og næste side efter det. Spændende læsning til fans af fx 'The Walking Dead'.

Bogdetaljer

Forlag
Fahrenheit
Oversætter
Anders Juel Michelsen
Faustnummer
137711087
ISBN
9788771761139
Antal sider
112

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer