Bog

The Sad Ghost Club - jagten på sjælevenner

Af (
2023
)

Ungeanmeldelse

The Sad Ghost Club - jagten på sjælevenner

AfJohanne Foldager

Ensomhed, angst og isolation er følelser vi alle kender, nogle i højre grad end andre. I den grafiske roman ’The Sad Ghost Club’ kommer forfatter Lize Meddings både med en opmuntring og en opfordring. 

’The Sad Ghost Club’ behandler temaer som social angst, depression, isolation og frygten for ikke at være god nok. På trods af dette er det dog ikke en trist bog. Med sine androgyne spøgelseshovedpersoner, der hver især bøvler med sine udfordringer, lykkedes det Lize Meddings at fortælle en historie om, hvordan sammenhold og kommunikation kan have en reel positiv indflydelse for sårbare og udsatte mennesker. Bogen om det triste lille spøgelse Socks fungerer både som en opmuntring og opfordring.

Opmuntringen kommer i form af søde bedårende illustrationer, alt sammen tegnet i en simpel stil ikke ulig ’Heartstopper’. Opfordringen i form af Socks’ møde med et andet spøgelse, der ligesom sig selv har oplevet depression og modløshed. Sammen bruger de hele natten efter deres første møde på at snakke om deres oplevelser med ensomhed og finder ud af, at de nok ikke er så alene, som de gik rundt og troede.

’The Sad Ghost Club’ kan læses af alle, men er primært forbeholdt unge i alderen 13 og op. Selv vil jeg rose bogen for dens fremragende arbejde med at italesætte problemer med mentalt helbred. Hvis du genkender nogle af disse overvejelser fra dig selv, er dette måske bogen dig. Er du interesseret i at høre mere om, hvad bogen har gjort for andre, kan du finde og være med i den helt rigtig klub for triste spøgelser @theofficialsadghostclub på instagram.

04 jan.24

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Sophie Souid
Faustnummer
137179318
ISBN
9788762743748
Antal sider
247

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser