Bog

Slagteren

Af (
1989
)

Anmeldelse

Slagteren af Alina Reyes

01 sep.01

En ung kunststuderende pige har feriejob i en slagterforretning, hvor det nøgne kød, slagterens verbale tilnærmelser og pigens drømme og fantasier går op i en højere erotisk enhed.


Anbefalet af bibliotekar Susanne Balslev, Københavns Kommunes Hovedbibliotek


Den unge kvindelige fortæller er kunststuderende i Paris og har sommerferiejob i en slagterforretning i provinsen. I dette miljø, som er ladet med sexuelle undertoner, kører slagteren et hidsende ordgejl, med hende som tavs tilhører ved kassen. De to skaber deres egen verbalt sanselige og vildt erotiske verden i de stille perioder, hvor der ingen kunder er i butikken.

Kød, indvolde, blod og død ægger og forstørrer begæret, som han vækker i hende, alt imens hun lider under en nylig afsluttet, ulykkelig forelskelse.

Men så får hendes drifter overtaget og hun fører fantasierne ud i livet med både slagteren og en tilfældig mand. Hun vågner op i en grøft, forrevet, øm i hele kroppen, indsmurt i mudder, men befriet for den ulykkelige kærlighed.

Alina Reyes er født i Frankrig i 1955. Hun debuterede i 1988 med "Slagteren", som fik en litterær pris og blev en dundrende salgssucces.

Og det forstår man godt, når noget så uinspirerende som dødt kød og oven i købet i en slagterforretning kan beskrives, så man oplever skønhed og sensualitet.

Denne lille roman formår at videregive en både poetisk og dampende erotisk stemning, som fænger fra første side. Handlingsforløbet spiller ikke den store rolle - det er vejen til sexualitetens frigørelse fra følelserne, der er vigtig. Og den beskrives blødt og smukt.

Alina Reyes: Slagteren. 2. udgave. Per Kofod 2000. 78 sider. Oversat fra fransk af Susanne Juul efter "Le boucher", 1988


Romannet - 1. september 2001

 

Bogdetaljer

Forlag
Per Kofod
Oversætter
Susanne Juul
Faustnummer
06859577
ISBN
9788789007588
Antal sider
77

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer