Bog

Rænkespil

Af (
2003
)

Anmeldelse

Rænkespil af Sarah Waters

25 aug.03

En moderne Dickensroman med sex! Hovedpersonen pigen Sue er vokset op som plejebarn i en forbryderrede i Londons slum midt i 1800-tallet. Her kommer tyvekoster og uønskede børn ind i en lind strøm, og de sidstnævnte skal være robuste for at overleve, men det er Sue.

Nu er hun stor nok til selv at begynde på forbryderbanen. En elegant svindler, der kaldes Gentleman, men bestemt ikke er det, har fattet en ond plan. Han vil have Sue til at være kammerpige for den jævnaldrende Maud, der lever i et stort, klamt hus ude på landet. Hende vil han gifte sig med for at få fat på hendes mødrende arv, og straks derpå spærre hende inde på en galeanstalt.

Sue iagttager Mauds betagelse af og angst for svindleren og får selv et erotisk forhold til hende, når hun søger trøst om natten. Men Sue vil alligevel medvirke til den grumme plan, der bliver gennemført med en væsentlig ændring.

Derpå får vi Mauds beretning om sin opvækst hos en onkel, der bruger hende som sekretær, mens han arbejder på en altomfattende bibliografi over utugtige bøger – virkelig et Sisyfosarbejde. Flere rænkespil følger og skal ikke afsløres her. Men det er en spændende, overraskende og velskrevet roman med atmosfære, gys og erotiske vibrationer.

Sarah Waters er en talentfuld, ung, lesbisk, engelsk forfatter, der har skrevet en række historiske romaner fra 1800-tallet. Hendes "Sjælesøstre" er oversat i 2001.

Oversat af Vibeke Houstrup. Lindhardt og Ringhof, 2003. 504 sider. Kr 349,- Lån bogen på Læs anbefalingen af "Sjælesøstre"

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
24648915
ISBN
9788759520666
Antal sider
504

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer