Erna i krig

Til oktober har 'Erna i krig' premiere med Trine Dyrholm i hovedrollen som Erna. Romanen bag filmatiseringen er på samme tid et meget præcist billede af livet på Vestfronten og en røverhistorie af den ypperste slags. Én af Erling Jepsens allerbedste romaner.

Læs mere

Brak

En stærk og medrivende roman om tab, barndom, hemmeligheder og svære familierelationer.

Læs mere

Nyeste anmeldelser - Skønlitteratur

Snefald

Tredje fritstående bind i den svenske krimiserie om efterforsker Embla Nyström er en fremragende og velskrevet historie med et gedigent plot og en opadgående spændingskurve.

75 års jubilæum

Kammerat Napoleon

På mandag kan 'Animal Farm' - ’Kammerat Napoleon’ på dansk - fejre sin 75 års jubilæum for udgivelsen.

Læs mere

Glasnøglen 2020

Skyggejægeren

Camilla Grebe vinder Skandinaviens største krimipris for 'Skyggejægeren'. I det hele taget har hun modtaget lutter positive og overstrømmende anmeldelser for sin Malin-serie, hvor der tidligere er udkommet tre bind.

Læs mere

Tema

Ole Lund Kirkegaard 80 år og årets klassiker

Den 29 juli ville Gummi-Tarzan, Lille Virgil og Orla Frøsnappers far – Ole Lund Kirkegaard - være fyldt 80 år. For et halvt århundrede siden udgav forfatteren sin første bog, som præsenterede et nyt barndomssyn og med det samme blev en favorit blandt store og små læsere. 
Læs mere

Nyeste anmeldelser - Børnelitteratur

Vitello begynder i skole

Vitello er blevet skoleklar i denne billedbog, som giver et humoristisk indblik i første skoleår. Når man kender Vitello, ved man, at det bliver alt andet end kedeligt.

Læs mere

Tema

Litteratur udenfor bogen

En række danskstuderende fra Aalborg Universitet står bag dette tema, hvis bidrag alle relaterer til måder, hvorpå man kan bedrive litteratursociologi år 2020.
Læs mere

Nyeste anmeldelser - Faglitteratur

Artikel

Blog