Ny feministisk litteratur

Som ved ebbe og flods genkommende skift bevæger feminismen sig tilsvarende som en organisme, der i flydende rytmer bølger og forgrener sig i flerstemmige retninger og betydninger.
Læs mere

Litteraturen netop nu: Fjerdebølgefeminisme

Giver det stadig mening at tale om feminisme - eller er det et overstået kapitel? Og er der virkelig tale om en ny fjerde bølge af feminisme eller handler denne bølge i stedet om kønsidentitet?
 

Af Lotte Thrane, forfatter og universitetsforsker, mag.art. og dr.phil. i nordisk litteratur.

07 okt.19
Læs mere

Efterårets familiefilm

Valhalla

Succestegnefilm 'Valhalla' fra 1986 er baseret på Peter Madsens legendariske tegneserie af samme navn, som i år kan fejre 40 års jubilæum. Da filmen kom, var det den dyreste danske tegnefilm nogensinde, der blev en gigantisk succes med næsten 600.000 solgte billetter. 10. oktober 2019 fik ’Valhalla’ endnu engang præmiere i de danske biografer, men denne gang med rigtige skuespillere.

25 sep.19
Læs mere

Nyeste anmeldelser

Metro

Argentinsk mesterfortæller udforsker storbyens mørke hjerte i veldrejet novellesamling Julio Cortázar (1914-1984) er kendt for sine eksperimenterende og surrealistiske…

Iskold

Fremragende krimi om retsmedicineren Maura Isles og kriminalassistent Jane Rizzoli er måske seriens bedste endnu. 'Iskold' er en virkelig uhyggelig og voldsom krimi, hvor…

Patria

Hvad sker der i almindelige familier, når de bliver en del af en uforsonlig og voldelig politisk konflikt? Det fortæller spanske Aramburu om i denne uforglemmelige, rørende og…

Modtager af Nobelprisen 2018

Rejsende

Nobelprisen 2018 gik til polske Olga Tokarczuk. I 'Rejsende' væves et utal af historier og betragtninger sammen til en storslået mosaik. En rejse ændrer altid et eller andet. En bog man ikke lige bliver færdig med.

Læs mere

Modtager af Nobelprisen 2019

Verdenslitteratur på Møn

Sjælemesse

En ualmindelig vidunderlig lille digtsamling, der giver sprog til dem, der intet har, og ord for det, der mangler. Den 12.-13. oktober kan du opleve Gerður Kristný på Møn. 

Læs mere her.

Læs mere

Sindets Dag 2019

Psykisk sygdom i litteraturen

I torsdags var det Sindets Dag. Årets tema er forebyggelse af selvmord. At læse skønlitteratur kan give en større forståelse af det syge sind og være med til at nedbryde tabuer om psykisk sygdom.
Læs mere

Hvor flodkrebsene synger

Efterårets store amerikanske roman er en uforglemmelig og bittersød fortælling om svigtede skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina.

Læs mere

Filmatisering

Ud og stjæle heste

At vokse op betyder, at man taber en verden, men får en ny. Det sker for hovedpersonen Trond i 'Ud at stjæle heste', der også beskriver det at blive voksen som en intens kropslig erfaring. Per Pettersons roman er filmatiseret og er allerede blevet taget varmt imod i landets biografer.

Læs mere

Frihed på tryk

Artikel

Blog

Besøg os på Facebook