Interview med Iben Mondrup

Jeg vil give stemme til børnene

For blot 40 år siden kunne danske familier let tage et barn med sig hjem fra Grønland. I Iben Mondrups aktuelle roman ’Tabita’ adopteres to grønlandske børn og udsættes for svigt og krav om at glemme deres fortid.

09 jan.20
Læs mere

Nyeste anmeldelser

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.…

Om musik

I det lille udvalg fra Gyldendal Kolibriserie præsenteres vi for Dan Turélls passionerede og unikke iagttagelser om musik.  At være forelsket i musik og tale om…

Irene Holm

En af Herman Bangs stille eksistenser har fået sin egen udgivelse, og det fortjener hun. Irene Holm er et ”skrog”, som hendes lejer udtrykker det. Livet for Irene Holm er at…

75 års fødselar

Ib Michael

Ib Michael er eventyrets digter og forfatter til over 30 romaner, digte og rejseskildringer om udlængsel, mirakuløse sammentræf og fremmede kulturer og civilisationer. Han er kendt for sit sanselige billedsprog, og samtidig er hans fortællinger fulde af konkret virkelighed, forankret i tid og sted, hvad enten de foregår i middelalderen eller atomtiden, i Latinamerika, Kina eller Roskilde. Hans fortællinger spænder bredt fra science fiction over det historiske, magisk-realistiske til det mere indadsøgende og erindrende.

Læs mere

200 år

Emily Brontë

I dag er det 200 år siden, Emily Brontë blev født. Hun gav os 'Stormfulde højder', en af verdenslitteraturens mest dramatiske kærlighedshistorier. Da Emily Brontë udgav romanen i 1847 fik den ikke megen opmærksomhed, først mange år efter forfatterens død fik 'Stormfulde højder' den anerkendelse, den fortjente.

Læs mere

Mød ham til LiteratureXchange 2020

Simon Strauss

Den tyske forfatter Simon Strauss debuterede i  2017 med romanen 'Syv nætter'. I Tyskland fik romanen en opsigtsvækkende modtagelse og skabte heftig debat. Strauss kaster et kritisk blik på det moderne digitaliserede forbrugssamfund og blæser til kamp mod hyperindividualismen og manglen på meningsfulde fællesskaber.

Læs mere

DR Romanklubben 2020

Ophav

'Ophav' diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i januar. I Eva Tinds roman er Sui, Kai og Miriam nomader i deres eget liv og længes hver især efter svar på fundamentale spørgsmål: Hvor er min oprindelse? Hvad definerer mig? Hvad er alternativet?

Læs mere

Klimalitteratur

Bekymringerne for klimaet tager til, hvilket også afspejles i litteraturen. Klimalitteraturen skaber et refleksionsrum i en virkelighed, hvor vi er ved at indse, at mennesket ikke er altings målestok.
Læs mere

Vinder af Montanas Litteraturpris 2020

HHV, Frshwn

Vild bog med glimt af forfatteren eget liv med tilbageblik på en voldsom tid som ung i Amazonas, tilværelsen som enlig mor, mødet med en stalker, skilsmisse, psykoser og islandske vulkaner.

Læs mere

Vinder af Palle Rosenkrantz-prisen

Otte måneder

Magnus Montelius modtager Palle Rosenkrantz-prisen for Årets bedste udenlandske spændingsroman. House of Cards møder Borgen, skriver forlaget i pressemeddelelsen, og det er ret præcist, hvad der venter dig, når du hurtigst muligt kaster dig over 'Otte måneder'.

Læs mere

Forfatterfødselar

William Heinesen

Onsdag d. 15. januar ville den færøske forfatter William Heinesen være fyldt 120 år. Han er en af de bedst kendte nordiske forfattere med oversættelser til over 20 sprog, og han har om nogen været med til at placere Færøerne på det litterære verdenskort. Heinesens litteratur giver et unikt indblik i det lille øsamfund - især i Tórshavns alsidige bybillede.

 

Læs mere

Artikel

Blog

Besøg os på Facebook