Tilbage til Helvede

Har vi ikke fået nok af Offred og at læse om religiøs kvindeundertrykkelse? Tværtimod! Margaret Atwood kommer efter 34 år nu med ‘Gileads døtre’ på dansk, som netop har modtaget The Booker Prize 2019. Fortsættelsen til ‘Tjenerindens fortælling’ er veloplagt og velskrevet dystopi til tiden.

Af Stephanie Caruana, forfatter og kulturjournalist.

14 okt.19
Læs mere

Ny feministisk litteratur

Som ved ebbe og flods genkommende skift bevæger feminismen sig tilsvarende som en organisme, der i flydende rytmer bølger og forgrener sig i flerstemmige retninger og betydninger.
Læs mere

Nyeste anmeldelser

Metro

Argentinsk mesterfortæller udforsker storbyens mørke hjerte i veldrejet novellesamling Julio Cortázar (1914-1984) er kendt for sine eksperimenterende og surrealistiske…

Patria

Hvad sker der i almindelige familier, når de bliver en del af en uforsonlig og voldelig politisk konflikt? Det fortæller spanske Aramburu om i denne uforglemmelige, rørende og…

Iskold

Fremragende krimi om retsmedicineren Maura Isles og kriminalassistent Jane Rizzoli er måske seriens bedste endnu. 'Iskold' er en virkelig uhyggelig og voldsom krimi, hvor…

Ny oversættelse

Det mystiske bibliotek

Det mystiske bibliotek er en komprimeret Murakami fortælling, der er både magisk, overraskende, underfuld, grum og dragende.

Læs mere

Rundt om Murakami

Metro

Argentinsk mesterfortæller udforsker storbyens mørke hjerte i veldrejet novellesamling.

Læs mere

Modtager af Nobelprisen 2018

Rejsende

Nobelprisen 2018 gik til polske Olga Tokarczuk. I 'Rejsende' væves et utal af historier og betragtninger sammen til en storslået mosaik. En rejse ændrer altid et eller andet. En bog man ikke lige bliver færdig med.

Læs mere

Modtager af Nobelprisen 2019

Efterårets familiefilm

Valhalla

Succestegnefilm 'Valhalla' fra 1986 er baseret på Peter Madsens legendariske tegneserie af samme navn, som i år kan fejre 40 års jubilæum. Da filmen kom, var det den dyreste danske tegnefilm nogensinde, der blev en gigantisk succes med næsten 600.000 solgte billetter. 10. oktober 2019 fik ’Valhalla’ endnu engang præmiere i de danske biografer, men denne gang med rigtige skuespillere.

25 sep.19
Læs mere

Filmatisering

Ud og stjæle heste

At vokse op betyder, at man taber en verden, men får en ny. Det sker for hovedpersonen Trond i 'Ud at stjæle heste', der også beskriver det at blive voksen som en intens kropslig erfaring. Per Pettersons roman er filmatiseret og er allerede blevet taget varmt imod i landets biografer.

Læs mere

Frihed på tryk

Artikel

Blog

Besøg os på Facebook