Vinderen af Bogforums debutantpris

Amalie Langballe

Tillykke til Amalie Langballe, der har vundet Bogforums debutantpris for romanen 'Forsvindingsnumre'. Amalie Langballe lader sin hovedperson, den unge kvinde Agnes, fortæller fuldstændig afvæbnende og knugende smukt om sorgen efter at have mistet sin mor til kræft.

Læs mere

Muren i litteraturen

Med murens fald opstod wende-litteraturen, som rammesætter tiden under DDR og den nye tilværelse efter genforeningen. 
Læs mere

Holbergmedaljen 2019

Helle Helle

Helle Helle modtager Holbergmedaljen 2019. Forfatterskabet er båret af en underspillet skrivestil, der beskriver det, der kan ses og høres. I hver enkelt bog eksperimenterer Helle Helle med sprog og form på nye måder. Hendes seneste roman 'de' kredser med en undertone af sorg og tab, om et mor-datter forhold. Med romanen sætter Helle Helle ord på den fælles sorg, vi mennesker har over at skulle miste vores forældre.

Læs mere

Nyeste anmeldelser

Bag facaden

Spændende Domestic noir-thriller sætter fokus på mænds udenomsægteskabelige eskapader med fokus på den bedragede hustru. Angela er gift med den stenrige økonomiprofessor Jason…

Skytsengel

Sjette bind i serien om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt byder igen på både spænding, humor og Christianshavner-idyl. Dansk krimi, når det er allerbedst. Michael Katz Krefeld…

Reservat

Dystopisk, surrealistisk science fiction om en ødelagt klode er en stærk læseoplevelse for unge og voksne, som ikke fortaber sig i fremtidens rædsler.  Bogen…

Stilleleg

I denne hæsblæsende krimi spiller Lone Theis på tidens frygt for islamistisk terror og afdækker nogle af de store sociale problemer i dagens England. Selv om alt på…

80 års fødselar

Margaret Atwood

På lørdag fylder den canadiske forfatter Margaret Atwood 80 år. Hendes forfatterskab har fået fornyet opmærksomhed efter at hendes dystopiske fremtidsroman ‘Tjenerindens fortælling’ og hendes historiske roman ‘Alias Grace’ er blevet filmatiseret. På fredag udkommer ‘Gileads døtre’, der er den længeventede efterfølger til ‘Tjenerindens fortælling’.

Læs mere

Tilbage til Helvede

Har vi ikke fået nok af Offred og af at læse om religiøs kvindeundertrykkelse? Tværtimod! Margaret Atwood kommer efter 34 år nu med ‘Gileads døtre’ på dansk. Fortsættelsen til ‘Tjenerindens fortælling’ er en veloplagt og velskrevet dystopi til tiden.

Af Stephanie Caruana, forfatter og kulturjournalist.

14 okt.19
Læs mere

Mød ham på Bogforum

Erlend Loe

Du kan brække dig af grin over den ironiserende og naivistiske stil, med hvilken Erlend Loe parodierer og kritiserer samfundstendenserne, som det moderne menneske tumler med.

Læs mere

Mød ham på Bogforum

Patrick Ness

Patrick Ness er en britisk-amerikansk forfatter, bosat i London. Han har siden sin debut udgivet romaner og noveller til både unge og voksne, men skriver primært ungdomsbøger. Han har haft stor succes med sin Chaos Walking-trilogi, som er i gang med at blive filmatiseret med blandt andre Mads Mikkelsen og Tom Holland i de bærende roller. Filmen har premiere i foråret 2020.

Læs mere

Nordisk Råds børne- & ungdomslitteraturpris

Alle tæller med

Vinderen af Nordisk Råds Børne- og ungdomslitteraturpris 2019 er norske Kristin Roskiftes myldrebog med filosofiske undertoner, der samtidig fungerer som tællebog. Bogen fortæller med få virkemidler om alt det, vi mennesker har tilfælles, men også om det, der adskiller os.

Læs mere

Artikel

Blog

Besøg os på Facebook