Bog

Køkkenet, gravkammeret & landskabet

Af (
1991
)

Analyse

Hesselholdt, Christina - Køkkenet, gravkammeret og landskabet

Christina Hesselholdts debutroman Køkkenet, gravkammeret og landskabet kendetegnes ved en lyrisk tæthed og en minimalistisk stræben, der gør værket åbent, men også indholdsrigt.

Romanen består af 40 allegorier, der konkret illustrerer abstrakte tilstande og begreber. Stykkerne danner tilsammen en såkaldt punktroman - en romanform, der appellerer til læserens egen betydningsdannelse og meddigtning. Hesselholdt forholder sig parodisk, kritisk og omskrivende i forhold til den traditionelle romangenre, hvilket er kendetegnende for flere kvindelige prosaister i 1990'erne.

Køkkenet, gravkammeret og landskabet er første del af en trilogi, der beretter om drengen Marlon, hvis mor dør. Dette tab medfører en identitetskrise hos såvel Marlon som hans far, der et par dage senere begår selvmord. Moderens død anslår på den måde en identitets- og intethedstematik, der er gennemgående i resten af romanen: "Det manglende åndedræt forandrer alting. Han er ikke gift, men efterladt...". Marlon formår modsat faderen at udfylde tomheden via en poetisk logik, og dermed har han en en basis for at skabe sig en identitet.

Kilder, links og centrale værker

 

24 maj.02

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
07199554
ISBN
9788716146557
Antal sider
63

Tema

Tendenser i 90'ernes litteratur

En række af nutidens bedste forfattere debuterede i 1990’erne, hvor kortprosaen og minimalismen var i højsædet, mens flere kritikere kaldte på litteratur, der handlede mere om samfundet end om sproget.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer