Bog

Da hun var god

Af (
2024
)

Anmeldelse

Da hun var god

29 apr.24

Forrygende og grum spænding med et eminent plot og overbevisende hovedpersoner. 

Evie Cormac blev seks år tidligere fundet forhutlet og underernæret i et faldefærdigt hus med liget af en død tortureret mand. Retspsykologen Cyrus Haven tog dengang Evie under sine vinger og vandt hendes tillid, men Evies sande identitet og fortid er stadig et mysterium for alle. Michael Robotham efterlod læseren på kanten af stolen i slutningen af God pige slem pige, men nu løftes sløret for langt mere af Evies fortid og hvad hun flygter fra. Det er barsk, nervepirrende og særdeles velskrevet spænding.

Evie nærmer sig nu 18 år og håber på at blive vurderet myndig, så hun kan forlade den sikrede ungdomsinstitution, hvor hun lever under skjult identitet. Evie har den særlige evne, at hun kan fornemme, når andre mennesker lyver, og det kombineret med en stor retfærdighedssans bringer hende gang på gang i vanskeligheder, når omgivelserne misforstår hendes hensigter.

Cyrus Haven arbejder som retspsykolog hos politiet og kaldes ud til et mistænkeligt dødsfald på en pensioneret politimand, hvis død er iscenesat som et selvmord. Politimanden var op til sin død begyndt at grave i en lukket sag om en afdød pædofilidømt mand, men Cyrus’ efterforskning afslører, at manden var uskyldig og dækkede over andre. Samtidig er der en sammenhæng med Evies mystiske fortid.  

I krydsklip mellem fortid og nutid afdækkes flere manglende brikker i det større billede af Evies fortid og ”de ansigtsløse mænd”, som hun det af sit liv er flygtet fra. Nogen skygger Cyrus og har også opdaget, hvor Evie holdes skjult. I takt med at Cyrus nærmer sig sandheden om et netværk af magtfulde skånselsløse bagmænd, er de begge i overhængende livsfare.    

Der er barske temaer på spil om pædofili og vold, men de udpensles ikke for meget, og det er ganske enkelt umuligt at slippe Evie og Cyrus’ skæbneparløb. Begge er brændte børn med traumatiske oplevelser i bagagen og en særlig forståelse for hinanden. Spændingskurven holder hele vejen i 'Da hun var god' med et forrygende plot og nye udviklinger drysset ud med gavmild hånd. Snyd ikke dig selv for 'God pige slem pige', før du læser denne.

Bogdetaljer

Forlag
Zara
Oversætter
Johnnie McCoy
Faustnummer
138198707
ISBN
9788771165692
Antal sider
401

Anmeldelse

God pige slem pige

Michael Robothams hovedperson, retspsykologen Cyrus Haven, er et interessant bekendtskab. Solid psykologisk spænding. 

Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer