Anmeldelse

Darkest Minds: Bag horisonten af Alexandra Bracken

04 feb.19

Den spektakulære og voldsomt spændende trilogi har fundet sin afslutning med hele paletten af spænding, intriger, venskab og kærlighed. En ny Scifi-klassiker på linje med Hunger Games.

Alexandra Bracken var før sin serie et totalt ubeskrevet blad på dansk, men i det store udland er 'Darkest Minds' blevet et fænomen både som film og bog. Serien består af trilogiens tre hovedbind, men derudover er der udkommet tre tilhørende historier på engelsk. Plottet og handlingen er i store træk set før, og udover 'Hunger Games' kommer man til at tænke på gigantiske successer som 'Divergent', 'Maze Runner' og 'Legend'. Lighederne til trods har Bracken dog formået at skabe sit helt eget univers og sine helt egne interessante personer. Bogserien glimter især i kraft af sit tankevækkende plot, sin konstante spænding og de fine psykologiske beskrivelser af de mange hovedpersoner.

En mystisk sygdom har dræbt stort set alle børn i alderen 8-14 år i USA, og de børn, der overlever, udvikler alle overnaturlige evner, såsom tankekontrol, telekinese og lignende.Et samfund i krise vælger at spærre alle børn inde i såkaldte opdragelsesinstitutioner under dække af, at man arbejder på en finde en kur. Den siddende præsident og hans regering, som i princippet har indført et totalitært regime, gør alt for at dække over disse lejre, men både den såkaldte Børnefond og oprørske senatorer i Californien gør i det skjulte modstand.

Og midt i alt dette befinder nogle undslupne børn med forskellige evner sig, og de har deres helt egne planer om at befri de indespærrede børn fra lejrene. Ruby, som kan kontrollere folks tanker og hjerne, Liam, som kan flytte ting, Zu, som kontrollerer elektricitet og Chubs, der har udviklet større intelligens, startede med at være sammen, men blev undervejs splittet op i forskellige grupper. Nu er de samlet igen, og i en skjult lejr arbejder de på en yderst farlig og dødsens farlig plan om at befri de mange tilbageholdte børn. Samtidig håber de både at finde en årsag til epidemien og en kur mod sygdommen.

Bogen er sidste bind i en særdeles succesfuld trilogi, og historien har fået en både logisk og sammenhængende slutning. Plottet er forfriskende anderledes, om end i perioder noget barskt og mørkt, og de beskrevne personer og deres traumer er fremstillet særdeles overbevisende og vedkommende. Læseren får man hele paletten af spænding, intriger, overraskelser, venskab og kærlighed, og serien samlet set fås næppe bedre for tiden.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Oversætter
Thomas Munkholt
Faustnummer
46081773
ISBN
9788763854924
Antal sider
523

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer