Portræt

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand Jørgensens forfatterskab centrerer sig om menneskets psykologi og udspilles med et mytologisk afsæt eller i livets nedadgående veje. 
Læs mere

Portræt

Ursula Andkjær Olsen

Ursula Andkjær Olsen er en markant stemme i nyere dansk litteratur. Hun fletter en vifte af komponenter sammen i sine digtsamlinger, som mimer strukturer i klassisk musik.
Læs mere

Portræt

Asta Olivia Nordenhof

Nordenhofs forfatterskab kan ses som et opgør med en distanceret forfatterinstans. I stedet søger hun at være i øjenhøjde med sine læsere i håb om at etablere solidariske fællesskaber.
Læs mere

Artikel

Forfatterkvarteret

Marts måned står i litteraturens tegn, når du hver dag kan tage pulsen på 20 forfatteres skriveprojekter under pandemien. Hør blandt andet, hvordan Kim Leine, Kristina Stoltz og Kristian Bang Foss håndterer et liv uden for normalen. 
Læs mere

Tema

Tema

Tove Ditlevsen

Tove Ditlevsens erindringer er netop udgivet i USA. I New York Times kalder anmelderen bogen mesterlig og nævner Ditlevsen i selskab med Nabokov og Emily Dixon.
Læs mere

Portræt

Peder Frederik Jensen

I Peder Frederik Jensens skarpe samtidsroman 'Det Danmark du kender' skildres Danmark med fire forskellige stemmer, som tegner et billede af et splittet samfund præget af social ulighed. Romanen er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

Portræt

Stine Pilgaard

Stine Pilgaard har et røntgenblik for den sproglige forvirring og de misforståelser, der opstår, når mennesker kommunikerer, og relationer er i opbrud. I ’Meter i sekundet’ er skibet ladet med sprog, kørelektioner, kærlighed, smøger, sammenhold, samtalelængsel og vilje. Romanen er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

Portræt

Stine Askov

Stine Askov har en humoristisk pen, men side om side med humoren folder alvoren sig ud i fuldt flor. Hun er uddannet pædagog og aktuel med romanen 'Katalog over katastrofer', der foregår i 80'erne. Romanen er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

Portræt

Malene Ravn

Malene Ravn har med 'Hvor lyset er' skrevet en gribende familiefortælling og et flot portræt af kunstneren Carl Fischer, som er oldefar til Malene Ravns mand. Romanen er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

Artikel

Carsten Müller Nielsen vinder DR Romanprisen 2020

For mange deltagere i Romanklubberne var Carsten Müller Nielsen en ny og eksperimenterende stemme, som de ikke kendte i forvejen. Nu har han vundet Romanprisen for ’De døde fylder dagene med en smag af mønter’, som stiller skarpt på følgerne af Tjernobyl-ulykken.
Læs mere

Vinder af Læsernes bogpris 2020

Maren Uthaug

Maren Uthaug (f.1972) er ikke kun dygtig til at tegne, hun kan også skrive, så læseren holdes fanget. Uthaug er optaget af selve det at være menneske, og igennem små og store hverdagssituationer undersøger hun, hvad det er, der definerer os. Humoren er rå og tonen sarkastisk, både når hun tegner og når hun skriver.

Læs mere

Vinder af De Gyldne Laurbær

Sara Omar

Den dansk-kurdiske forfatter Sara Omar skriver på et ønske om at reformere Islam og den vold, undertrykkelse og sociale kontrol, kvinder udsættes for i den muslimske verden.
Læs mere

Forfatterportræt

Dan Turèll

Den 19. marts 2021 ville Dan Turèll være fyldt 75 år, og i den anledning genudgives Alhambra Blues på dagen. Vi hylder den skaldede, sortneglede, sarkastiske sjover, der var eminent til at se de små historier og poesien i hverdagen.
Læs mere