Mød ham til LiteratureXchange

Aleksandr Skorobogatov

Den russiske forfatter Aleksandr Skorobogatov (f. 1963) debuterede i 1989 i det litterære tidsskrift Yunost med novellen ’The Executioner’. Teksten har høstet meget ros og indgår blandt andet i forlaget Russkij Yazyks antologi over det 20. århundredes russiske noveller. Skorobogatov har studeret drama, teologi og litteratur i Minsk, Paris og Moskva. Han er født i Hviderusland, bosat i Belgien, mens hans fortællinger er henlagt til Rusland. 

Læs mere

Ude med ny digtsamling

Rasmus Nikolajsen

Ord får nye betydninger i Rasmus Nikolajsens formeksperimenter og remix af de ellers fastlåste sproglige systemer i vores hverdag. Dette sker igennem Nikolajsens brug af systemer og skabeloner til at skrive sin digtning i, hvilket giver dem en fast form. Som læser får man skærpet sin opmærksomhed mod sprogets- og opbygningens betydning i Nikolajsens forfatterskab. Formen er i lige så høj grad indholdet, som indholdet er formen.

Læs mere

Ny udgivelse af Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof er indbegrebet af en aktuel forfatter med nærvær og autenticitet i det danske litteraturlandskab. I sine udgivelser viser Nordenhof en blottet skrøbelighed, hvor hun gennem interviews og egne tekster lægger krop og sjæl til.

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Kristian Bang Foss

De flydende grænser mellem komik og tragedie er gennemgående i Kristian Bang Foss’ forfatterskab, som skildrer tilværelsen i udkanten af det etablerede samfunds normer og handlingsmønstre. Forfatteren er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'Frank vender hjem', som skildrer danske klasseforskelle gennem Franks dannelsesrejse fra Hvidovre til Whiskeybæltet.
 

Læs mere

Vinder af De Gyldne Laurbær

Sara Omar

Den dansk-kurdiske forfatter Sara Omar skriver på et ønske om at reformere Islam og den vold, undertrykkelse og sociale kontrol, kvinder udsættes for i den muslimske verden. Romanerne er inspireret af hendes egen livshistorie og de skæbner, hun har mødt i sit frivillige arbejde med udsatte kvinder og børn. 

Læs mere

Mød Iben Mondrup til LiteratureXchange

Jeg vil give stemme til børnene

For blot 40 år siden kunne danske familier let tage et barn med sig hjem fra Grønland. I Iben Mondrups aktuelle roman ’Tabita’ adopteres to grønlandske børn og udsættes for svigt og krav om at glemme deres fortid.

09 jan.20
Læs mere

4 bæredygtige spørgsmål til Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Naturen og klimaet spiller en stor rolle i Siri Ranva Hjelm Jacobsens forfatterskab. Det er især menneskets forhold til naturen - og omvendt, der sættes i scene. Vi har stillet forfatteren fire spørgsmål, der bl.a. handler om, hvordan forfattere kan være med til at påvirke klimadebatten.


Interview med Siri Ranva Hjelm Jacobsen, forfatter til Havbrevene

08 jan.20
Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Dy Plambeck

Dy Plambeck fortæller i en uprætentiøs og humoristisk stil med stor sproglig præcision og fascinerende dybde om skelsættende nedslagspunkter fra livet; barndommen, familielivets kriser, voldsepisoder, krigsdeltagelse og fødsel. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'Til min søster'.

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Eva Tind

Eva Tind er utrolig svær at sætte i bås som forfatter/kunster/performer, og man skal nok i virkeligheden heller ikke forsøge at gøre det - men blot nyde værkerne. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020 med 'Ophav', som du kan høre mere om her:
 

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby skriver i en underspillet stil, hvor familierelationer antydes gradvist, og hvor sorg og længsel kommer til udtryk i små sprækker i teksten. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'De nærmeste'. 

 

 

Læs mere

Mød ham til LiteratureXchange

Simon Strauss

Den tyske forfatter Simon Strauss debuterede i  2017 med romanen 'Syv nætter'. I Tyskland fik romanen en opsigtsvækkende modtagelse og skabte heftig debat. Strauss kaster et kritisk blik på det moderne digitaliserede forbrugssamfund og blæser til kamp mod hyperindividualismen og manglen på meningsfulde fællesskaber.

Læs mere

Mød ham til LiteratureXchange 2020

Chigozie Obioma

Chigozie Obioma kommer til litteraturfestivalen LiteratureXchange til sommer. Hans seneste roman 'Fuglenes gråd' blev for nylig shortlisted til Man Booker Prize og gjorde dermed Obioma til den yngste forfatter, som har fået både sin første og anden roman indlemmet i dette eksklusive opløb.

Læs mere

Mød hende til LiteratureXchange 2020

Herbjørg Wassmo

Herbjørg Wassmo er en af Norges mest læste forfattere med bøger, der er oversat til en lang række sprog. Hun debuterede i 1976 med digtsamlingen 'Vingeslag', men er mest kendt for sine mange romaner om kvindeskæbner med tunge temaer som skyld, skam, tab, kærlighed og svigt. Wassmo blander ofte barsk realisme med surrealistiske fragmenter.

Læs mere

Mød ham til LiteratureXchange 2020

Yu Hua

Yu Hua er en kinesisk forfatter. Han debuterede som forfatter i starten af 1980’erne, men det er først i dette årti, at et udvalg af hans udgivelser er blevet oversat til dansk. Det gælder blandt andet romanen ‘Brødre’, der er blevet udråbt til hans hovedværk.

Læs mere

75 års fødselar

Ib Michael

Ib Michael er eventyrets digter og forfatter til over 30 romaner, digte og rejseskildringer om udlængsel, mirakuløse sammentræf og fremmede kulturer og civilisationer. Han er kendt for sit sanselige billedsprog, og samtidig er hans fortællinger fulde af konkret virkelighed, forankret i tid og sted, hvad enten de foregår i middelalderen eller atomtiden, i Latinamerika, Kina eller Roskilde. Hans fortællinger spænder bredt fra science fiction over det historiske, magisk-realistiske til det mere indadsøgende og erindrende.

Læs mere

Forfatterfødselar

William Heinesen

Den færøske forfatter William Heinesen er en af de bedst kendte nordiske forfattere. Han er oversat til over 20 sprog og har om nogen været med til at placere Færøerne på det litterære verdenskort. Hans litteratur giver et unikt indblik i det lille øsamfund - især i Tórshavns alsidige bybillede. Dette betyder imidlertid ikke, at han skal karakteriseres som hjemstavnsdigter. Hans værker beskæftiger sig med det almenmenneskelige og kosmiske. Det er derfor ikke nødvendigt at have et specielt godt indblik i Færøernes kultur og historie for at nyde Heinesens litteratur.

Læs mere