Karen Blixen

Blixens forfatterskab er atypisk for sin tid, da historierne sædvanligvis foregår i fortidens aristokratiske miljøer, og sproget er gammeldags og ladet med billeder og symboler.
Læs mere

Thorkild Bjørnvig

Sansen for kunstens og naturens vibrationer er central i Thorkild Bjørnvigs forfatterskab. Han var en markant person i efterkrigstidens danske intellektuelle miljø.
Læs mere

Leonora Christina Ulfeldt 400 år

Leonora Christina Ulfeldt

Leonora Christina Ulfeldt skrev kun ét værk i sin levetid. Til gengæld har 'Jammers Minde' haft den største betydning for forståelsen af en periode i Danmarks historie. 
Læs mere

Christina Englund

Christina Englund har siden sin anmelderroste debut gjort den fragmenterede fortællestil til sit varemærke. Hendes prosa er antydende og ordknap, men alligevel præcis.
Læs mere

Charlotte Weitze

Charlotte Weitze er en dansk forfatter, der i mange af sine bøger skriver på grænsen mellem et hverdagsagtig og meget eventyrligt univers.
Læs mere

Portræt

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand Jørgensen har vundet DR Romanklubben for sin roman om Margrethe d. 1, der fortæller lyslevende om magtmennesket og kvinden, der på alle måder overskred sin tids grænser for at skabe fred.
Læs mere

Portræt

Stine Pilgaard

Stine Pilgaard har et røntgenblik for den sproglige forvirring og de misforståelser, der opstår, når mennesker kommunikerer, og relationer er i opbrud. ’Meter i sekundet’ er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

Vinder af Læsernes Bogpris 2021

Artikel

Tale til Jesper Stein

Årets vinderbog er skrevet af indre nødvendighed. Det er en meget personlig bog, som har rørt rigtig mange læsere med sine livsnære temaer og sin uforstilte stil.
Læs mere

Tema

Tove Ditlevsen

Tove Ditlevsens erindringer er netop udgivet i USA. I New York Times kalder anmelderen bogen mesterlig og nævner Ditlevsen i selskab med Nabokov og Emily Dixon.
Læs mere

Tema