1937-2021

Anders Bodelsen

Anders Bodelsen var en markant debattør og kulturpersonlighed. Hans romaner, noveller, skuespil og journalistik handler ofte om  almindelige mennesker i ekstreme situationer. 
Læs mere

Knud Romer

Knud Romer modtager Hørups Debatpris 2021 som anerkendelse for sin facon og temperament og for viljen til at deltage i debatten, selv når det er omkostningsfuldt.
Læs mere

Søren Ulrik Thomsen

Søren Ulrik Thomsen har gennem hele sit forfatterskab været optaget af eksistentielle spørgsmål og de menneskelige grundvilkår som døden og ensomheden, skabelse og tilintetgørelse. Han debuterede for 40 år siden med digtsamlingen City Slang.
Læs mere

Christina Englund

Christina Englund har gjort den fragmenterede fortællestil til sit varemærke. Hendes prosa er antydende og ordknap, men alligevel præcis.
Læs mere

Charlotte Weitze

Charlotte Weitze skriver i sine bøger på grænsen mellem et hverdagsagtigt og meget eventyrligt univers.
Læs mere

Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard har taget læserne med storm med sine skarpe replikker og sit særlige blik for menneskets fortrædeligheder og skævheder.
Læs mere

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand Jørgensen har vundet DR Romanklubben for sin roman om Margrethe d. 1, der fortæller lyslevende om magtmennesket og kvinden, der på alle måder overskred sin tids grænser for at skabe fred.
Læs mere

Stine Pilgaard

Stine Pilgaard har et røntgenblik for den sproglige forvirring og de misforståelser, der opstår, når mennesker kommunikerer, og relationer er i opbrud. ’Meter i sekundet’ er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

Artikel

Tale til Jesper Stein

Årets vinderbog er skrevet af indre nødvendighed. Det er en meget personlig bog, som har rørt rigtig mange læsere med sine livsnære temaer og sin uforstilte stil.
Læs mere