Aktuel med ny roman

Kristina Stoltz

Kristina Stoltz’ forfatterskab udfordrer, udforsker og eksperimenterer og kræver fordybelse af sin læser.
Læs mere

Paradis først

En dansk kvinde møder sin fortidige kærlighed i et politisk forarmet USA med vold og racisme i stærkt erindringsfletværk, hvor kroppen genoplever datid i nutid.

Læs mere

Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm tryllebinder sin læser med fængende krimiplot og har modtaget stor anerkendelse. Bagved lig og action debatteres samtidens problemstillinger og livets op- og nedture.
Læs mere

Udkommer med ny roman til oktober

Jonas T. Bengtsson

Jonas T. Bengtssons romaner skildrer i et voldsomt sprog livet på kanten af samfundet. Igennem hudløst ærlige portrætter beskriver han en tragisk tilværelse, hvor håbet vokser, men gang på gang bliver ødelagt af virkelighedens grusomheder. 
Læs mere

Aktuel med ny roman

Olga Ravn

Olga Ravn arbejder på en bred litterær palet med science fiction-roman, digte og gotisk spøgelsesroman, men én ting er sikkert: Olga Ravns sprog svigter aldrig. Igennem påtrængende og insisterende prosa og lyrik dissekeres både sprog, krop og fastsatte roller.
Læs mere

Ny roman af Olga Ravn

Mit arbejde

Anna er forfatter og nybagt mor og bruger skriften i et forsøg på at komme overens med det skrækindjagende ved moderskabet i modigt og storslået værk om skabertrang og angst.

Læs mere

Madame Nielsen

Madame Nielsen er en kvinde, der gør sig bemærket. For det første for genopstandelsen efter sin selverklærede død som Claus Beck-Nielsen i 2001. For det andet for sin opløsende (og til tider provokerende) kunst, som på trods af destruktive form og sprog vækkes til live i alle tænkelige former.
Læs mere

Portræt

Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof modtager Per Olov Enquist Prisen 2020 for sin roman 'Penge på lommen', der er første del i en planlagt septologi om mordbranden på Scandinavian Star.
Læs mere

Tema

Interview med Søren Jessen

Erling Jepsen

Til oktober har 'Erna i krig' premiere med Trine Dyrholm i hovedrollen som Erna. Romanen bag filmatiseringen er på samme tid et meget præcist billede af livet på Vestfronten og en røverhistorie af den ypperste slags. Én af Erling Jepsens allerbedste romaner.
Læs mere

Erna i krig

Til oktober har 'Erna i krig' premiere med Trine Dyrholm i hovedrollen som Erna. Romanen bag filmatiseringen er på samme tid et meget præcist billede af livet på Vestfronten og en røverhistorie af den ypperste slags. Én af Erling Jepsens allerbedste romaner.

Læs mere

Interview med Søren R. Fauth

Artikel

Carsten Müller Nielsen vinder DR Romanprisen 2020

For mange deltagere i Romanklubberne var Carsten Müller Nielsen en ny og eksperimenterende stemme, som de ikke kendte i forvejen. Nu har han vundet Romanprisen for ’De døde fylder dagene med en smag af mønter’, som stiller skarpt på følgerne af Tjernobyl-ulykken.
Læs mere

Interview med Stine Pilgaard

Yahya Hassan (1995-2020)

Yahya Hassan

Yahya Hassans debutdigtsamling blev en bombe i dansk litteratur. Med vrede versaler rettede han et opgør mod sin far og bag ham den endnu større faderfigur Allah. Yahya Hassan kunne noget, ikke mange andre kan, han kunne få folk til at læse og diskutere digte.

Læs mere

Portræt

Bjarne Reuter

Men man ved aldrig, hvad det ender med.” Sådan beskriver Bjarne Reuter fornøjelsen ved at skrive. Dette rammer plet, for kendetegnende ved Reuters yderst populære og folkeelskede forfatterskab er, at det har taget uventede drejninger og derfor i dag består af vidtfavnende genrer, som når ud til en bred læserskare af både børn og voksne.

Læs mere

Vinder af Læsernes bogpris 2020

Maren Uthaug

Maren Uthaug (f.1972) er ikke kun dygtig til at tegne, hun kan også skrive, så læseren holdes fanget. Uthaug er optaget af selve det at være menneske, og igennem små og store hverdagssituationer undersøger hun, hvad det er, der definerer os. Humoren er rå og tonen sarkastisk, både når hun tegner og når hun skriver.

Læs mere

Vinder af De Gyldne Laurbær

Sara Omar

Den dansk-kurdiske forfatter Sara Omar skriver på et ønske om at reformere Islam og den vold, undertrykkelse og sociale kontrol, kvinder udsættes for i den muslimske verden. Romanerne er inspireret af hendes egen livshistorie og de skæbner, hun har mødt i sit frivillige arbejde med udsatte kvinder og børn. 

Læs mere