Portræt

Stine Askov

Stine Askov har en humoristisk pen, men side om side med humoren folder alvoren sig ud i fuldt flor. Hun er uddannet pædagog og aktuel med romanen 'Katalog over katastrofer', der foregår i 80'erne. Romanen er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

December i DR Romanklubben

Katalog over katastrofer

'Katalog over katastrofer' diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i december. Romanen handler om Bengt, der forsøger at forberede sin 14-årige datter Helle på potentielle katastrofer, men det bliver i sig selv en katastrofe.

Læs mere

Vinder af Læsernes bogpris 2020

Maren Uthaug

Maren Uthaug (f.1972) er ikke kun dygtig til at tegne, hun kan også skrive, så læseren holdes fanget. Uthaug er optaget af selve det at være menneske, og igennem små og store hverdagssituationer undersøger hun, hvad det er, der definerer os. Humoren er rå og tonen sarkastisk, både når hun tegner og når hun skriver.

Læs mere

Aktuel med ny roman

Jonas T. Bengtsson

Jonas T. Bengtssons romaner skildrer i et voldsomt sprog livet på kanten af samfundet. Igennem hudløst ærlige portrætter beskriver han en tragisk tilværelse, hvor håbet vokser, men gang på gang bliver ødelagt af virkelighedens grusomheder. 
Læs mere

1962-2020

Pia Juul

Pia Juul døde onsdag den 30. september efter kort tids sygdom. Hun blev kun 58 år. Med hendes alt for tidlige død har vi mistet en af vores mest betydningsfulde forfattere. Hun mestrede både lyrik og prosa og blandede humor og alvor på enestående vis.
Læs mere

Pia Juul 1962-2020

Forbi

Pia Juuls digte indeholder på én gang alvor og kulsort humor. Fortællingen samler sig i forsøget på at bevæge sig forbi noget og insisterer på, at det hele hænger sammen.

Læs mere

60 år

Knud Romer

Den første bog ødelagde et langt, lykkeligt liv. Den næste havde nær kostet ham livet. Alligevel er der ingen vej uden om: Han må skrive.
Læs mere

Aktuel med ny roman

Kristina Stoltz

Kristina Stoltz’ forfatterskab udfordrer, udforsker og eksperimenterer og kræver fordybelse af sin læser.
Læs mere

Paradis først

En dansk kvinde møder sin fortidige kærlighed i et politisk forarmet USA med vold og racisme i stærkt erindringsfletværk, hvor kroppen genoplever datid i nutid.

Læs mere

Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm tryllebinder sin læser med fængende krimiplot og har modtaget stor anerkendelse. Bagved lig og action debatteres samtidens problemstillinger og livets op- og nedture.
Læs mere

Aktuel med ny roman

Olga Ravn

Olga Ravn arbejder på en bred litterær palet med science fiction-roman, digte og gotisk spøgelsesroman, men én ting er sikkert: Olga Ravns sprog svigter aldrig. Igennem påtrængende og insisterende prosa og lyrik dissekeres både sprog, krop og fastsatte roller.
Læs mere

Ny roman af Olga Ravn

Mit arbejde

Anna er forfatter og nybagt mor og bruger skriften i et forsøg på at komme overens med det skrækindjagende ved moderskabet i modigt og storslået værk om skabertrang og angst.

Læs mere

Portræt

Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof modtager Per Olov Enquist Prisen 2020 for sin roman 'Penge på lommen', der er første del i en planlagt septologi om mordbranden på Scandinavian Star.
Læs mere

Tema

Interview med Søren Jessen

Interview med Søren R. Fauth

Artikel

Carsten Müller Nielsen vinder DR Romanprisen 2020

For mange deltagere i Romanklubberne var Carsten Müller Nielsen en ny og eksperimenterende stemme, som de ikke kendte i forvejen. Nu har han vundet Romanprisen for ’De døde fylder dagene med en smag af mønter’, som stiller skarpt på følgerne af Tjernobyl-ulykken.
Læs mere

Interview med Stine Pilgaard

Yahya Hassan (1995-2020)

Yahya Hassan

Yahya Hassans debutdigtsamling blev en bombe i dansk litteratur. Med vrede versaler rettede han et opgør mod sin far og bag ham den endnu større faderfigur Allah. Yahya Hassan kunne noget, ikke mange andre kan, han kunne få folk til at læse og diskutere digte.

Læs mere

Portræt

Bjarne Reuter

Men man ved aldrig, hvad det ender med.” Sådan beskriver Bjarne Reuter fornøjelsen ved at skrive. Dette rammer plet, for kendetegnende ved Reuters yderst populære og folkeelskede forfatterskab er, at det har taget uventede drejninger og derfor i dag består af vidtfavnende genrer, som når ud til en bred læserskare af både børn og voksne.

Læs mere

Vinder af De Gyldne Laurbær

Sara Omar

Den dansk-kurdiske forfatter Sara Omar skriver på et ønske om at reformere Islam og den vold, undertrykkelse og sociale kontrol, kvinder udsættes for i den muslimske verden. Romanerne er inspireret af hendes egen livshistorie og de skæbner, hun har mødt i sit frivillige arbejde med udsatte kvinder og børn. 

Læs mere