Portræt

Stine Pilgaard

Stine Pilgaard har et røntgenblik for den sproglige forvirring og de misforståelser, der opstår, når mennesker kommunikerer, og relationer er i opbrud. ’Meter i sekundet’ er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

Portræt

Ursula Andkjær Olsen

Ursula Andkjær Olsen er en markant stemme i nyere dansk litteratur. Hun fletter en vifte af komponenter sammen i sine digtsamlinger, som mimer strukturer i klassisk musik.
Læs mere

Portræt

Asta Olivia Nordenhof

Nordenhofs forfatterskab kan ses som et opgør med en distanceret forfatterinstans. I stedet søger hun at være i øjenhøjde med sine læsere i håb om at etablere solidariske fællesskaber.
Læs mere

Tema

Dan Turèll

19. marts 2021 ville Dan Turèll være fyldt 75 år. Vi mindes den gadekloge forfatter, der var eminent til at finde de små historier og poesien i hverdagen.
Læs mere

Tema

Tove Ditlevsen

Tove Ditlevsens erindringer er netop udgivet i USA. I New York Times kalder anmelderen bogen mesterlig og nævner Ditlevsen i selskab med Nabokov og Emily Dixon.
Læs mere

Portræt

Peder Frederik Jensen

Der er ikke meget "navlebeskuende forfatterskolelitteratur" over Peder Frederik Jensens dokumentariske og verdensvendte udgivelser. Hans seneste roman 'Det danmark du kender' er nomineret til DR Romanprisen 2021.
Læs mere

Portræt

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand Jørgensens er nomineret til DR Romanklubben for sin roman om Margrethe d. 1, der fortæller lyslevende om magtmennesket og kvinden, der på alle måder overskred sin tids grænser for at skabe fred.
Læs mere

Portræt

Stine Askov

Stine Askov har en humoristisk pen, men side om side med humoren folder alvoren sig ud i fuldt flor. Hun er uddannet pædagog og aktuel med romanen 'Katalog over katastrofer', der foregår i 80'erne. Romanen er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

Portræt

Malene Ravn

Malene Ravn har med 'Hvor lyset er' skrevet en gribende familiefortælling og et flot portræt af kunstneren Carl Fischer, som er oldefar til Malene Ravns mand. Romanen er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

Artikel

Carsten Müller Nielsen vinder DR Romanprisen 2020

For mange deltagere i Romanklubberne var Carsten Müller Nielsen en ny og eksperimenterende stemme, som de ikke kendte i forvejen. Nu har han vundet Romanprisen for ’De døde fylder dagene med en smag af mønter’, som stiller skarpt på følgerne af Tjernobyl-ulykken.
Læs mere

Vinder af De Gyldne Laurbær

Sara Omar

Den dansk-kurdiske forfatter Sara Omar skriver på et ønske om at reformere Islam og den vold, undertrykkelse og sociale kontrol, kvinder udsættes for i den muslimske verden.
Læs mere