Bog

Aisha

Af (
2015
)

Anmeldelse

Aisha af Jesper Stein

27 nov.15
AfRikke Bødker
Skribent

Steins antihelt, Axel Steen, er tilbage i seriens hidtil bedste krimi. Der er mere på spil end en drabssag, og man hvirvles ind i et gennemført fascinerende plot, der tager pusten fra en.

Axel Steen, som var tæt på at dø i ’Akrash’ er på banen efter to år, som han har brugt på at blive clean (næsten) og få bygget sin fysik op. Dette er hans første sag, og han går lige på med krum hals. En tidligere PET-mand findes maltrakteret i en penthouse lejlighed. Både PET og politiet er en del af sagen, hvilket komplicerer opklaringen, fordi de ikke kan dele oplysninger med hinanden og har adgang til de samme ting. Det irriterer Steen, som finder alternative måder at skaffe oplysninger på.

Steen har ellers nok at slås med. Hans lille datter Emma er hele tiden bange for, at han ikke har det godt. Han har fået en ny makker, Khalid, som han ikke svinger så godt med, og derudover har han forladt sit elskede Nørrebro. Heldigvis har han kæresten Henriette, som Steen – på trods af at hun arbejder hos PET – har det godt sammen med.

Sagen skrider kun langsomt frem, der er masser af afhøringer og mærkelige spor, som oftest peger i modstridende retninger. Alligevel undgår Steen at falde tilbage i sit gamle mønster. Der er dog stadig masser af sex og rock’n’roll, og man keder sig bestemt ikke.

’Aisha’ er Jesper Steins fjerde krimi, med Axel Steen som hovedfigur. Ligesom de forrige er ’Aisha’ meget spændende, faktisk decideret fremragende. Læseren er fanget fra første side i den spændende krimi, som bygges op over et rigtig godt plot, som Stein får fulgt helt igennem.

Romanen refererer også til detaljer fra den forrige roman ’Akrash’, fordi der er forbindelse mellem dem. Tiden skifter i kapitlerne mellem 2007 og 2011, hvilket fungerer fint, så man ikke taber tråden i historien.

’Aisha’ er Steins hidtil bedste krimi. Man er godt underholdt, den er sindssygt spændende, og man får god indsigt i arbejdet, både politiets og delvist PET’s. Desuden er der helt klart mulighed for, at bygge videre på denne fantastiske roman.

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med Axel Steen #4
Forlag
Politikens Forlag
Faustnummer
52041961
ISBN
9788740022469
Antal sider
434

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser