07 feb.22

Bogliste

Personlige essays

Bøger på listen

Jeg læner mig mod verden

Af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Jeg læner mig mod verden

Der er magiske øjeblikke i Anne Lise Marstrand-Jørgensens personlige essay om, hvordan livet og litteraturen smelter sammen.
Læs mere

Noter til mig selv

Af Emilie Pine (f. 1977)

Noter til mig selv

Med en række personlige og selvudleverende essays viser Emilie Pine, at der er en stor styrke i sårbarheden. Bogens fortællinger er vedkommende og befriende læsning.
Læs mere

Kaplevej 97

Af Lilian Munk Rösing

Kaplevej 97

Lilian Munk Rösing genbesøger sin mormors hus. Side for side følger man forfatterens refleksioner og fine, detaljerede beskrivelser af et hjem fyldt med ting, der vækker minder.
Læs mere

Store Kongensgade 23

Af Søren Ulrik Thomsen (f. 1956)

Store Kongensgade 23

Fortiden falder, og forfatteren fremskriver sine erindringer om morens sygdom og sit første berusende favntag med storbyen. Store Kongensgade, større, SUT!
Læs mere

Mit livs mottoer og andre essays

Blixens ikoniske og læsværdige essays er overraskende aktuelle og kredser om emner som identitet, køn, ægteskab og kvinderoller.
Læs mere

En håndfuld grus i andedammen

Af Jens Smærup Sørensen

En håndfuld grus i andedammen

Jens Smærup Sørensen har samlet og omarbejdet er række af sine artikler. Det er blevet til en fin og tankevækkende lille bog.
Læs mere

At holde sig i live - og andre tekster

Nyudgivne essays fra en ung Houllebecq leverer endnu en gang et sort syn på det moderne menneske og giver en indsigt i de romaner, som senere har gjort ham verdenskendt.
Læs mere