Interview med Iben Mondrup

Jeg vil give stemme til børnene

For blot 40 år siden kunne danske familier let tage et barn med sig hjem fra Grønland. I Iben Mondrups aktuelle roman ’Tabita’ adopteres to grønlandske børn og udsættes for svigt og krav om at glemme deres fortid.

09 jan.20
Læs mere

75 års fødselar

Ib Michael

Ib Michael er eventyrets digter og forfatter til over 30 romaner, digte og rejseskildringer om udlængsel, mirakuløse sammentræf og fremmede kulturer og civilisationer. Han er kendt for sit sanselige billedsprog, og samtidig er hans fortællinger fulde af konkret virkelighed, forankret i tid og sted, hvad enten de foregår i middelalderen eller atomtiden, i Latinamerika, Kina eller Roskilde. Hans fortællinger spænder bredt fra science fiction over det historiske, magisk-realistiske til det mere indadsøgende og erindrende.

Læs mere

Mød ham til LiteratureXchange 2020

Simon Strauss

Den tyske forfatter Simon Strauss debuterede i  2017 med romanen 'Syv nætter'. I Tyskland fik romanen en opsigtsvækkende modtagelse og skabte heftig debat. Strauss kaster et kritisk blik på det moderne digitaliserede forbrugssamfund og blæser til kamp mod hyperindividualismen og manglen på meningsfulde fællesskaber.

Læs mere

4 bæredygtige spørgsmål til Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Naturen og klimaet spiller en stor rolle i Siri Ranva Hjelm Jacobsens forfatterskab. Det er især menneskets forhold til naturen - og omvendt, der sættes i scene. Vi har stillet forfatteren fire spørgsmål, der bl.a. handler om, hvordan forfattere kan være med til at påvirke klimadebatten.


Interview med Siri Ranva Hjelm Jacobsen, forfatter til Havbrevene

08 jan.20
Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Eva Tind

Eva Tind er utrolig svær at sætte i bås som forfatter/kunster/performer, og man skal nok i virkeligheden heller ikke forsøge at gøre det - men blot nyde værkerne. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020 med 'Ophav', som du kan høre mere om her:
 

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Kristian Bang Foss

Igennem sin nådesløse humor giver Kristian Bang Foss en skarp indsigt i de dehumaniserende hverdagshierarkier, som hersker på arbejdspladsen og i det danske velfærdssystem. Han er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'Frank vender hjem'.

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Dy Plambeck

Dy Plambeck fortæller i en uprætentiøs og humoristisk stil med stor sproglig præcision og fascinerende dybde om skelsættende nedslagspunkter fra livet; barndommen, familielivets kriser, voldsepisoder, krigsdeltagelse og fødsel. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'Til min søster'.

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby skriver i en underspillet stil, hvor familierelationer antydes gradvist, og hvor sorg og længsel kommer til udtryk i små sprækker i teksten. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'De nærmeste'. 

 

 

Læs mere

Lotte Kirkeby: Årets oplevelser med litteraturen

2019 har været et helt igennem dejligt år rent arbejdsmæssigt for mig. Det har det først og fremmest været, fordi udgivelsen af min roman De nærmeste i januar har bragt en helt masse givende og inspirerende møder med læserne med sig. Jeg har rejst rundt i landet og besøgt biblioteker, menighedsråd og festivaler, og det har været en kæmpe fornøjelse at tale om litteratur med så mange forskellig mennesker.

Læs mere

Mød ham til LiteratureXchange 2020

Chigozie Obioma

Chigozie Obioma kommer til litteraturfestivalen LiteratureXchange til sommer. Hans seneste roman 'Fuglenes gråd' blev for nylig shortlisted til Man Booker Prize og gjorde dermed Obioma til den yngste forfatter, som har fået både sin første og anden roman indlemmet i dette eksklusive opløb.

Læs mere

Mød hende til LiteratureXchange 2020

Herbjørg Wassmo

Herbjørg Wassmo er en af Norges mest læste forfattere med bøger, der er oversat til en lang række sprog. Hun debuterede i 1976 med digtsamlingen 'Vingeslag', men er mest kendt for sine mange romaner om kvindeskæbner med tunge temaer som skyld, skam, tab, kærlighed og svigt. Wassmo blander ofte barsk realisme med surrealistiske fragmenter.

Læs mere

Mød ham til LiteratureXchange 2020

Yu Hua

Yu Hua er en kinesisk forfatter. Han debuterede som forfatter i starten af 1980’erne, men det er først i dette årti, at et udvalg af hans udgivelser er blevet oversat til dansk. Det gælder blandt andet romanen ‘Brødre’, der er blevet udråbt til hans hovedværk.

Læs mere

Forfatterfødselar

William Heinesen

Onsdag d. 15. januar ville den færøske forfatter William Heinesen være fyldt 120 år. Han er en af de bedst kendte nordiske forfattere med oversættelser til over 20 sprog, og han har om nogen været med til at placere Færøerne på det litterære verdenskort. Heinesens litteratur giver et unikt indblik i det lille øsamfund - især i Tórshavns alsidige bybillede.

 

Læs mere

75 års fødselar

Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger fyldte 75 år den 18. november. Hun udfordrer til stadighed de moderne samlivsformer, når hun igennem sit omfattende forfatterskab kæmper for den erotiske frigørelse og kærligheden.

Læs mere

Premiere på Revolver på Teater Republique

An education

En selvbiografisk fortælling af den prisbelønnede britiske interviewer Lynn Barber, som tager os med på sin smukke og ærlig dannelsesrejse i form af spændende og meget modige erindringer.

Filmatiseret i 2009 af Lone Scherfig.

Læs mere

Holbergmedaljen 2019

Helle Helle

Helle Helle modtager Holbergmedaljen 2019. Forfatterskabet er båret af en underspillet skrivestil, der beskriver det, der kan ses og høres. I hver enkelt bog eksperimenterer Helle Helle med sprog og form på nye måder. Hendes seneste roman 'de' kredser med en undertone af sorg og tab, om et mor-datter forhold. Med romanen sætter Helle Helle ord på den fælles sorg, vi mennesker har over at skulle miste vores forældre.

Læs mere

Vinderen af Bogforums debutantpris

Amalie Langballe

Tillykke til Amalie Langballe, der har vundet Bogforums debutantpris for romanen 'Forsvindingsnumre'. Amalie Langballe lader sin hovedperson, den unge kvinde Agnes, fortælle fuldstændig afvæbnende og knugende smukt om sorgen over at have mistet sin mor. 

 

Læs mere

Vinder af Nordisk Råds litteraturpris

Jonas Eika

Tillykke til Jonas Eika med Nordisk Råds litteraturpris for den nyskabende novellesamling ’Efter solen’. I motiveringen lød blandt andet, at Eika får prisen for “sit globale perspektiv, sit sanselige og billedstærke sprog og sin evne til at tale ind i samtidens politiske udfordringer, uden at man på nogen måde føler sig dirigeret et bestemt sted hen".

Læs mere