Martin Andersen Nexø

I går er det 150 år siden, Martin Andersen Nexø blev født. Vi sætter fokus på hyrdedrengen, der endte som berømt forfatter med et imponerende og omfangsrigt forfatterskab bag sig. Læs med og bliv klogere på den store danske forfatter. 

Læs mere

Jennifer Egan

Jennifer Egan er en legesyg forfatter, der må puttes i en kravlegård helt for sig selv. Her kaster hun omkring sig med kaotiske klodser af metalitterære og grafiske opsætninger, der rammer læseren lige i øjet.

Læs mere

Jonas Eika

Jonas Eika vandt i fredags Blixenprisen årets skønlitterære udgivelse for for sin visionære novellesamling 'Efters solen'. Han er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris for samme novellesamling. De samfundskritiske sci-fi-noveller har tidligere indbragt forfatteren både Montanaprisen, Michael Strunge Prisen og prisen Den svære to'er.

Læs mere

Klimaet i litteraturen

Vi mennesker har fået sat et gevaldigt aftryk på vores klode - og det har naturligvis fået en del klimatosserede forfattere til at fare i blækhuset.

09 aug.18
Læs mere

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård (f.1968) er født i Oslo og vokset op på Tromøya i Arendal og i Kristiansand, hvor han gik i gymnasiet. Han har studeret kunsthistorie og litteraturhistorie ved Universitetet i Bergen og arbejdet som boganmelder i forskellige aviser og tidsskrifter. Knausgård har tidligere vært medredaktør i tidsskriftet Vagant. Han debuterede som forfatter i 1998 med 'Ude af verden'.

Læs mere

Novelle fra Knausgård

Fuglene under himlen

Karl Ove Knausgårds novelle er et fortættet drama, hvor baggrunden for scenen er sat mod en norsk fjeldside af ildevarslende kold granit.

Læs mere

H.C. Andersens legat

Knud Romer

Den første bog ødelagde et langt, lykkeligt liv. Den næste havde nær kostet ham livet. Alligevel er der ingen vej uden om: Han må skrive. Knud Romer modtog til Blixenprisen H.C. Andersens legat for sit store virke inden for dansk litteratur.

Læs mere

Dy Plambeck

Dy Plambeck fortæller i en uprætentiøs og humoristisk stil med stor sproglig præcision og fascinerende dybde om skelsættende nedslagspunkter fra livet; barndommen, familielivets kriser, voldsepisoder, krigsdeltagelse og fødsel.

Læs mere

Christian Jungersen

Christian Jungersens romaner er psykologiske fortællinger der, imens du på spoler siderne igennem på et skud af suspense, på filosofisk vis undersøger menneskets sammensatte identitet, de indre og ydre kampe imellem godhed og ondskab.

Læs mere

Selma Lagerlöfs Litteraturpris 2019

Kristina Sandberg

Kristina Sandberg modtager Selma Lagerlöfs Litteraturpris 2019 for trilogien om Maj. Kristina Sandbergs fremragende trilogi om den hjemmearbejdende husmor midt i det forrige århundrede vil blive stående som et vigtigt bidrag til kvindernes historie.

Læs mere