Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger fyldte 75 år den 18. november. Hun udfordrer til stadighed de moderne samlivsformer, når hun igennem sit omfattende forfatterskab kæmper for den erotiske frigørelse og kærligheden.

Læs mere

80 års fødselar

Margaret Atwood

I lørdags fyldte den canadiske forfatter Margaret Atwood 80 år. Hendes forfatterskab har fået fornyet opmærksomhed efter at hendes dystopiske fremtidsroman ‘Tjenerindens fortælling’ og hendes historiske roman ‘Alias Grace’ er blevet filmatiseret. På fredag udkommer ‘Gileads døtre’, der er den længeventede efterfølger til ‘Tjenerindens fortælling’.

Læs mere

Holbergmedaljen 2019

Helle Helle

Helle Helle modtager Holbergmedaljen 2019. Forfatterskabet er båret af en underspillet skrivestil, der beskriver det, der kan ses og høres. I hver enkelt bog eksperimenterer Helle Helle med sprog og form på nye måder. Hendes seneste roman 'de' kredser med en undertone af sorg og tab, om et mor-datter forhold. Med romanen sætter Helle Helle ord på den fælles sorg, vi mennesker har over at skulle miste vores forældre.

Læs mere

Tilbage til Helvede

Har vi ikke fået nok af Offred og af at læse om religiøs kvindeundertrykkelse? Tværtimod! Margaret Atwood kommer efter 34 år nu med ‘Gileads døtre’ på dansk. Fortsættelsen til ‘Tjenerindens fortælling’ er en veloplagt og velskrevet dystopi til tiden.

Af Stephanie Caruana, forfatter og kulturjournalist.

14 okt.19
Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Kristian Bang Foss

Igennem sin nådesløse humor giver Kristian Bang Foss en skarp indsigt i de dehumaniserende hverdagshierarkier, som hersker på arbejdspladsen og i det danske velfærdssystem. Han er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'Frank vender hjem'.

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Eva Tind

Eva Tind er utrolig svær at sætte i bås som forfatter/kunster/performer, og man skal nok i virkeligheden heller ikke forsøge at gøre det - men blot nyde værkerne. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020.

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby skriver i en underspillet stil, hvor familierelationer antydes gradvist, og hvor sorg og længsel kommer til udtryk i små sprækker i teksten. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'De nærmeste'. 

Læs mere

Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl fyldte 60 år lørdag d. 9.november. Bag sig har han et stort, internationalt og prisbelønnet forfatterskab, der er lige så udbredt i Frankrig, Holland og Belgien som i Danmark. Grøndahl regnes for en af landets største prosaister og fremhæves ofte for sin evne til at fremstille eksistentielle konflikter og psykologiske relationer. Han er desuden kendt som en forfatter, der blander sig i den politiske debat.

Læs mere

80 års fødselar

Svend Åge Madsen

Svend Åge Madsen fylder 80 år i morgen. I dag udkom 'Enden på Tragedie', en finurlig og samtidig alvorlig roman om teknologiens muligheder i en nær fremtid. Madsen har siden sin debut i 1963 stort set udgivet noget hvert eneste år.

Læs mere

Vinder af Nordisk Råds litteraturpris

Jonas Eika

Tillykke til Jonas Eika med Nordisk Råds litteraturpris for den nyskabende novellesamling ’Efter solen’. I motiveringen lød blandt andet, at Eika får prisen for “sit globale perspektiv, sit sanselige og billedstærke sprog og sin evne til at tale ind i samtidens politiske udfordringer, uden at man på nogen måde føler sig dirigeret et bestemt sted hen".

Læs mere

En undersøgelse af autofiktion

”Det er jo ikke svært at skrive om sig selv – det er svært at snyde sin læser til at tro, at en fiktionstekst er sandheden” - Mads Damsø. 

Treenigheden mellem forfatter, fortæller og hovedperson er grundstenen i autofiktion, men hvad sker der med teksten, når det autofiktive pludselig nedbrydes af plottet og fortælleteknik? Det er noget af det, som kan diskuteres i Mads Damsøs roman Hvis dette er en lakridspibe, der udkom i foråret 2019.

13 nov.19
Læs mere