Modtager af Silasprisen 2019

Jesper Wung-Sung

”Litteratur er kommunikation, og når den er god, indgår den i en eksistentiel diskussion.”, har Jesper Wung-Sung udtalt, og den diskussion er aldrig langt væk i hans egne stilsikre, foruroligende og tankevækkende bøger.

Jesper Wung-Sung har netop modtaget Silasprisen, der blev stiftet i 1999 af Cecil Bødker. Den tildeles hvert andet år en betydelig børnebogsforfatter.

Læs mere

Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger fyldte 75 år den 18. november. Hun udfordrer til stadighed de moderne samlivsformer, når hun igennem sit omfattende forfatterskab kæmper for den erotiske frigørelse og kærligheden.

Læs mere

80 års fødselar

Margaret Atwood

Lørdag d. 18. november fyldte den canadiske forfatter Margaret Atwood 80 år. Hendes forfatterskab har fået fornyet opmærksomhed efter at hendes dystopiske fremtidsroman ‘Tjenerindens fortælling’ og hendes historiske roman ‘Alias Grace’ er blevet filmatiseret. På fredag udkommer ‘Gileads døtre’, der er den længeventede efterfølger til ‘Tjenerindens fortælling’.

Læs mere

Holbergmedaljen 2019

Helle Helle

Helle Helle modtager Holbergmedaljen 2019. Forfatterskabet er båret af en underspillet skrivestil, der beskriver det, der kan ses og høres. I hver enkelt bog eksperimenterer Helle Helle med sprog og form på nye måder. Hendes seneste roman 'de' kredser med en undertone af sorg og tab, om et mor-datter forhold. Med romanen sætter Helle Helle ord på den fælles sorg, vi mennesker har over at skulle miste vores forældre.

Læs mere

Tilbage til Helvede

Har vi ikke fået nok af Offred og af at læse om religiøs kvindeundertrykkelse? Tværtimod! Margaret Atwood kommer efter 34 år nu med ‘Gileads døtre’ på dansk. Fortsættelsen til ‘Tjenerindens fortælling’ er en veloplagt og velskrevet dystopi til tiden.

Af Stephanie Caruana, forfatter og kulturjournalist.

14 okt.19
Læs mere

Vinderen af Bogforums debutantpris

Amalie Langballe

Tillykke til Amalie Langballe, der har vundet Bogforums debutantpris for romanen 'Forsvindingsnumre'. Amalie Langballe lader sin hovedperson, den unge kvinde Agnes, fortælle fuldstændig afvæbnende og knugende smukt om sorgen over at have mistet sin mor. 

 

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Kristian Bang Foss

Igennem sin nådesløse humor giver Kristian Bang Foss en skarp indsigt i de dehumaniserende hverdagshierarkier, som hersker på arbejdspladsen og i det danske velfærdssystem. Han er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'Frank vender hjem'.

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Eva Tind

Eva Tind er utrolig svær at sætte i bås som forfatter/kunster/performer, og man skal nok i virkeligheden heller ikke forsøge at gøre det - men blot nyde værkerne. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020.

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby skriver i en underspillet stil, hvor familierelationer antydes gradvist, og hvor sorg og længsel kommer til udtryk i små sprækker i teksten. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'De nærmeste'. 

 

 

Læs mere

Vinder af Nordisk Råds litteraturpris

Jonas Eika

Tillykke til Jonas Eika med Nordisk Råds litteraturpris for den nyskabende novellesamling ’Efter solen’. I motiveringen lød blandt andet, at Eika får prisen for “sit globale perspektiv, sit sanselige og billedstærke sprog og sin evne til at tale ind i samtidens politiske udfordringer, uden at man på nogen måde føler sig dirigeret et bestemt sted hen".

Læs mere