Bog

Så er der serveret, hr. Struganoff

Af (
2018
)

Anmeldelse

Så er der serveret, hr. Struganoff af Kim Fupz Aakesen

24 jan.19

Fire herlige historier om tal, modsætninger, bogstaver og farver med den altid madglade hr. Struganoff. En sand børneklassiker.

De fire tidligere historier om hr. Struganoff er nu samlet i denne herlige bog. Bøgerne handler om tal, modsætninger, bogstaver og farver, når den sjove hr. Struganoff laver mad. Historierne er tegnet med Siri Melchiors sjove streg og egner sig til de 3-6-årige.

I ’Tillykke hr. Struganoff’ har hr. Struganoff fødselsdag, og han vil derfor lave en stor lagkage med 10 forskellige lag af kager og slik. Denne historie handler om tal og små læsere kan tælle med, mens hr. Struganoff lægger lag efter lag på den efterhånden vaklende overdådige lagkage.

I 'Velbekomme, hr. Struganoff' vågner hr. Struganoff og er sulten. Han vil lave sig en sandwich, så han må lede oppe og nede, ude og inde, forrest og bagerst i skabene osv. for at finde service og madvarerne til sandwichen. Denne historie sætter fokus på modsætninger.

I 'Tak for mad, hr. Struganoff' har hr. Struganoff åbnet en restaurant. Han får besøg af en masse forskellige gæster, både mennesker og dyr, som bestiller mange forskellige retter i restauranten. Denne historie handler om alfabetet.

I 'Værsgo og spis, hr. Struganoff' er den gode hr. Struganoff blevet for tyk af at have spist alt for meget mad. Så han vil lave en sund frugtsalat for at tabe sig. Men selvfølgelig skal der også lige flødeskum, chokoladesauce og sukkerkugler ovenpå frugtsalaten. Historien handler om farver og frugter.

Siri Melchiors tegninger er simpelthen så herlige, og Aakeson fortæller historierne i børnehøjde med masser af humor og spræl. Bøgerne sætter fokus på mange forskellige madvarer samtidig med, at alfabetet, tal, modsætninger og farver introduceres på en sjov måde. Bogen egner sig også rigtig godt til dialogisk læsning. En stor anbefaling af denne samling, som har karakter af klassikerstatus.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Graphic
Siri Melchior
ISBN
9788711538142
Antal sider
123

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer