Bog

Lili er vild med gaver

Af (
2012
)

Anmeldelse

Lili er vild med gaver af Kim Fupz Aakeson

18 dec.13

Godt nok er Lili vild med gaver, men hun er nu mest vild med papkasserne. Det lyder banalt, men det er intet mindre end genialt! Med underspillet humor formår Kim Fupz Aakeson at formidle hverdagstemaer i småbørnshøjde.

Lili-serien er yderst populær både hos de 2-3 årige og deres voksne højtlæsere. I Lili er vild med gaver får hun gaver og den allerbedste er den store i papkassen med masser af papir og sløjfer. Selve gaven er nu ikke ret interessant, derimod leger Lili og hunden længe med papkassen, som man både kan sejle og sove i og meget andet. Det er dog ikke alt det, Lili finder på, som hunden synes er lige sjovt, og det er et fænomen, der går igen i de efterhånden 8 bøger i serien om Lili og Vovvov.

Bøgerne kan i størrelse og ordmængde minde om bøgerne om Totte/Lotte, Jeppe og Mette, og som disse handler Lili-serien om hverdagstemaer i småbørnshøjde.

Serien adskiller sig fra de øvrige ved at være lidt mere skæv i både form og indhold. Lili er en påhitsom pige, og humoren er i den grad underspillet. Billederne fortæller ofte en helt anden historie end ordene, og derfor er bøgerne oplagte til at få gang i dialog om både handlinger og følelser. Som sprogstimulering er serien således også et hit, men primært er bøgerne garanti for en festlig oplevelse for både højtlæserne og deres tilhørere i 2-3 års alderen.

Siri Melchiors skønne illustrationer er originale og farverige og har en stor del af æren for bøgernes popularitet.

Som vestjyde rutter jeg normalt ikke med ordet genial, men serien her er tæt på. Bøgerne vil blive læst igen og igen, og hvis man er nødt til at eje bøgerne selv i stedet for at låne dem på biblioteket, så er prisen også yderst fornuftig.

Skrevet af Bente Bruun, børnebibliotekar, Koldingbibliotekerne 

 

 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
29285403
ISBN
9788702103328
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer