Bog

Sanjategnet

Af (
2024
)

Anmeldelse

Sanjategnet

29 maj.24
AfClara Bladsgaard

Dansk fantasy har meget at byde på, og det er denne bog et glimrende eksempel på. ’Sanjategnet’ er en unik roman fyldt med mysterier og magi. 

Drengen Bue kommer fra et parallelunivers, der har forbindelse til nutidens Danmark. På trods af forbindelsen, er der en væsentlig tidsforskel mellem de to verdener. Når vi følger Bue, finder handlingen sted i 1800-tallet. I Bues verden findes der mennesker med magiske evner. Bue selv har evnen til at kontrollere andre, men nogle gange styrer evnen ham mere, end han styrer den, og det skal vise sig at få fatale konsekvenser.

I nutidens Danmark er en seriemorder på fri fod. Seriemorderen slår folk ihjel, der påstår at være udødelige. Man mener, at morderen kopierer en seriemorder, der var på fri fod tilbage i 1800-tallet, men museumsdirektøren for Den Gamle By i Aarhus mener, at morderen fra 1800-tallet, er den samme, der er på færde i nutiden.

Agnete, der lige er vendt hjem til Danmark, ser frem til at kontakte sin far. Men det viser sig, at Agnetes far er blevet seriemorderens nyeste offer. Agnete vil afdække sandheden om mordet og bliver pludselig viklet ind i et mysterium ud over det sædvanlige.

Bogen springer frem og tilbage i tiden, hvor man skiftevis følger Bue og Agnete, der tilsammen afdækker sandheden om det mysterium, der udspiller sig med over 200 års mellemrum. Efterhånden som Bue og Agnete vikles mere og mere ind i mysteriet, krydser deres veje, men ingen af dem kan forudse, hvilken betydning det kommer til at få.

Det viser sig, at museumsdirektøren rummer mindst lige så mange hemmeligheder som museet, og mens hemmelighederne i Den Gamle By kommer tættere og tættere på Agnete, må Bue konfronteres med sandheden om sig selv og sin evne. Den Gamle By bliver omdrejningspunktet for mennesker med overnaturlige egenskaber, men hvem kan Agnete og Bue stole på? Og kan de overhovedet stole på hinanden?

Bogen indeholder både elementer fra krimigenren og fantasygenren. Det er ikke en kombination, jeg ser tit, men når jeg ser den, bliver jeg altid nysgerrig. I denne bog fungerer blandingen af de to genrer virkelig godt. Bogen er fuld af spænding og magi, idet bogens karakterer overvældes af både at skulle håndtere deres magiske evner og på samme tid løse et mysterium, inden morderen får ram på dem.

Bogen har en spændende kombination af udødelige mennesker, tidsrejser, magiske kræfter, paralleluniverser og et mordmysterie, man ikke kan gennemskue før til allersidst.

En så omfattende sammensætning kræver også et plot, der er godt skruet sammen, og det må man sige, plottet i denne bog er. For selvom man indimellem skal holde tungen lige i munden for at holde styr på trådene, er handlingen og universet virkelig gennemtænkt.

Bogen er et glimrende eksempel på, at dansk fantasy har rigtig meget at byde på. ’Sanjategnet’ er svær at lægge fra sig, da det er en utroligt velskrevet bog, der rummer et unikt og spændende mysterium.

Bogdetaljer

Forlag
Facet
Faustnummer
137848198
ISBN
9788794202152
Antal sider
353

Tema

Tema

Forunderlig Fantasy

Fantasygenren lever i bedste velgående – det er en genre der igen og igen blomstrer op og drager nye læsere ind i det fantastiske univers.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser