Bog

Cleopatra og Frankenstein

Af (
2024
)

Ungeanmeldelse

Cleopatra og Frankenstein

AfAlberte Krüger Stenbakken

Fascinerende, morsom og smuk fortælling om kærlighed i flere afskygninger – både når den er svævende let og tungsindig. 

Cleo og Frank møder hinanden nytårsaften, og fra første side kan man fornemme kemien, der skal vise sig at være startskuddet til det forhold, de indleder og udfolder bogen igennem. Cleo er en ung kunstner i 20’erne, Frank er i 40’erne og arbejder i reklamebranchen. Sammen prøver de at finde fodfæste som par og som individer, mens de lever et omskifteligt liv i bedste New Yorker-stil. Hurtigt bliver de gift, og da hvedebrødsdagenes lykkerus slukker, giver hverdagen tid til eftertænksomhed.

Det går op for Cleo, at Franks interesse for alkohol er mere end blot en fyraftensøl i ny og næ.

Dette indleder en serie af konflikter, der gradvist distancerer dem fra hinanden. Deres relation sættes yderligere på prøve, da de hver især finder fascination af udefrakommende bipersoner, som viser nye kompleksiteter af Frank og Cleos karakterer – både for deres egne opfattelser af dem selv og for læseren.

Alt imens vores hovedpersoner skal holde styr på deres egne følelser for hinanden, bliver de udfordret af deres tætte relationer. Cleos bedste ven føler sig presset og forsøger at så tvivl i Cleo vedrørende hendes nye liv, hvor Frank nu har indtaget den plads, Quentin tidligere havde som hendes nærmeste forbindelse. På Franks side er hans søster mistænksom og overvåger Cleos hensigter med ægteskabet, fordi Cleo, som oprindeligt er fra England, vækker Zoes mistanke om, hvorvidt hun valgte at gifte sig af praktiske årsager. Det udvendige pres, de udsættes for i samspil med deres indvendige tvivl på dem selv, taler ind i samtidens præstationssamfund, hvor det er svært at føle sig tilstrækkelig.

Coco Mellors formår at skildre Frank, Cleo og selve livet på en måde, der giver rum til eftertanke. Deres brusende personligheder og viljestyrke bliver langsomt brudt ned og afslører, hvordan deres forskel i opvækst har gjort dem til dem, de er. Temaer som barndomssvigt, selvskade og en higen efter succes udfoldes gennem deres fælles og individuelle historier, som gør læseren opmærksom på, at der ofte er mere mellem linjerne end anskuet ved første øjekast i det klasseopdelte samfund, vi lever i.

Kærligheden er til stede fra start til slut, men dens forskellige facetter fastholder spændingen og giver bogen en dybde. Med fine og velskrevne karakterer inddrages vi på skift i Cleo, Frank og de andre karakterers tankemønstre. Alt fra Franks vilde søster Zoe, Cleos opmærksomhedskrævende ven Quentin til charmerende Anders og kollegaen Eleanor.

Denne bog er et must-read til dig, der også fortabes i Sally Rooneys skrivestil og Emily Henrys fængende kærlighedshistorier. En skøn bog der minder én om, at selv i kærlighedens tosomhed kan ensomheden gøre én hjemløs.

17 maj.24

Bogdetaljer

Forlag
Grønningen 1
Oversætter
Betty Frank Simonsen
Faustnummer
138163547
ISBN
9788773397244
Antal sider
388

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser