Bog

Der er engang: 7 eventyr til tiden

Af (
2020
)

Anmeldelse

Der er engang: 7 eventyr til tiden

15 dec.20
AfPer Eilif Månson
Skribent

7 af vore klassiske eventyr har her fået en meget nutidig form, hvor Den grimme kylling bliver e-sportsmillionær og Rødhætte er SOSU-assistent.

Hvert eventyr er så nogenlunde tro mod sit forlæg – i hvert fald så tro, at vi kan genkende personer og intriger, mens moralen ikke altid er den traditionelle lykkelige slutning.

Askepou er filippinsk au-pair i Ishøj, Kaiser med det nye jakkesæt er storgangster, der frygter konkurrerende bander og stikkere i egen kreds, Tornetosse går i langvarigt coma, og da hun endelig vågner op, er der ingen der tror, hun er prinsesse, så hun bliver hjemløs. I Hanne og Grethe er den oprindelige Hans kønsmæssig udfordret og vil hellere hedde Hanne og gå i pigetøj, og Snehvide har 360.000 følgere på sit hashtag.

Alle de nyskrevne eventyr er illustreret af nogle af vore bedste børnebogsillustratorer som fx Michael Rytz og Otto Dickmeiss. Alle de originale eventyr er også medtaget med klassiske illustrationer af fx Svend Otto S.

Det er for det meste barske historier (og det er nogle af originalerne så sandelig også), som man skal op i teenageralderen for at kunne tåle, så det er ikke oplæsningseventyr, men måske en alternativ konfirmationsgave.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
978-87-02-30352-0
Antal sider
93

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser