Bog

Mellemvægt

Af (
2002
)

Anmeldelse

Mellemvægt af Kim Fupz Aakeson

23 sep.02
AfLida Wengel
Skribent

"Mellemvægt" er en godt skrevet historie om helt almindelige mennesker i Danmark. Den er sjov, morsom, trist og maner ofte til eftertænksomhed, når den beskriver nogle af hovedpersonernes problemer.

Bjarne lægger navn til titlen. Han er bokser og udsmider, har en fatsvag lillebror, Troels, og en kæreste med en tragisk historie i bagagen. Bjarne har et stort og brændende ønske om at komme med til DM. "Bjarne sagde: "Jeg er altid med til DM." "Ja", sagde Willy. "Men du er blevet enogtredive, og hvad har du vundet nogensinde?" "Jeg har vundet sølv". "Du har vundet sølv for ti år siden, Bjarne"….."Enogtredive, Bjarne, det bliver ikke ved med at være sjovt at få røven på komedie"."

Svend kæmper mod overvægten og har en kone, der med næb og kløer vil sørge for, at de kan beholde deres plejebarn ALTID. Svend og hans kone er hos en diætist: "…ikke hans problem, det er hele familiens…..er der børn"? De kom til at svare i munden på hinanden, Eva sagde, at det var der, Svend sagde, at det var der lige for tiden."

Carsten har siddet i spjældet og glæder sig til at komme ud og begynde på en frisk, og til at betale sig til en nats kvindeligt selskab. Michael kan ikke huske noget. Er det fordi han ikke vil, eller er det fordi han ikke kan?

Hovedpersonernes liv krydser hinanden, ting ændrer sig og kommer frem i lyset, og ingen er som før. Dialogerne personerne imellem er rigtig gode, og det hele flyder lige så godt som de film, Kim Fupz Aakeson har skrevet manuskript til (f.eks. Den eneste ene, Mirakel og Små ulykker). Bogen hænger godt sammen, og man er underholdt hele vejen igennem. Der sniger sig også lige et par ting ind, man kan gruble videre over, når sidste side er læst.

Jeg havde tidligere kun læst forfatterens børnebøger (kan også varmt anbefales), men efter læsningen af "Mellemvægt", vil jeg fluks finde Aakeson på hylderne i voksenafdelingen.

Gyldendal, 2002. 359 sider. Kr. 298,-

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
24096793
ISBN
9788702009071
Antal sider
359

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser