Bog

Lili graver en fælde

Af (
2018
)

Anmeldelse

Lili graver en fælde af Kim Fupz Aakeson og Siri Melchior

01 apr.19
AfJytte Kjær Schou
Skribent

De små humoristiske bøger om den yderst foretagsomme Lili er et festligt og populært tilbud til de mindste.

Lilis hittepåsomhed er grænseløs, ofte med katastrofale følger set ud fra et voksensynspunkt. I den retning ligner hun lidt Emil fra Lønneberg blot i en yngre og mere egocentrisk udgave. Det hun foretager sig er helt logisk ud fra et lille barns synspunkt, og hun har frit spil, for de voksne er stort set fraværende.

Der er et meget fint samspil mellem tekst og illustrationer. Fupz Aakesons tekst er kortfattet, men siger alligevel en del, og det teksten ikke siger udtrykkes i Siri Melchiors illustrationer. De er finurlige og meget udtryksfulde med deres let karikerede streg og de få velvalgte farver, og det er her, dramaet udspiller sig.

Vovvov er Lilis trofaste følgesvend, men i denne bog får hun lyst til at udskifte ham med et mere spændende dyr inspireret af en dyrebog med eksotiske dyr. Der er ikke langt fra tanke til handling, og Lili begynder resolut at grave en fælde, mens dyrene fra hendes bog flokkes nysgerrigt omkring hende. Hun ender med selv at sidde fast i hullet, men heldigvis er hjælpen nær, og Vovvov er inde i varmen igen.

Bogen er et kvalitetstilbud til de små fra ca. 2 år, som vil kræve at få læst bogen igen og igen. Der er til mange fælles hyggestunder, hvor de små sikkert vil udtrykke hellig forargelse over den uartige Lili, samtidig med at de inderst inde fryder sig over hendes påfund.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Graphic
Siri Melchior
ISBN
9788702244458
Antal sider
25

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser