Bog

Nissen der ville være berømt

Af (
2019
)

Anmeldelse

Nissen der ville være berømt af Kim Fupz Aakeson

03 nov.19

Aakesons bog er særdeles velegnet til både højtlæsning og selvlæsning fra cirka 10 år. Voksne bør også læse den, den luner godt i vinterkulden.

Tænk at være noget så sjældent som en nisse og så bo i en vaskekælder. Og tænk sig at holde jul med alle dyrene fra zoologisk have, der faktisk både vasker poterne, inde de spiser, og ikke svinger sig synderligt i lampen?

Den lille nisse har levet et nøjsomt liv, og han er glad og tilfreds. Han sover i et klædeskab, spiser grød og ryger pibe. En aften beslutter han alligevel at gå sig en tur, og han får den der lyst, en kriblende, krablende, kroplende, kruplende, krillende lyst, til at kigge ind ad folks vinduer. Så meget at det spjætter i hans ben og bobler i hans mave. Og han kigger ind i stuerne, hvor folk sidder og hygger sig med kaffe med fløde og småkager. Om natten i sit klædeskab tænker han, at mennesker måske har det bedre end nisser?

Nissen begynder at kigge ind ad vinduer hver aften. En aften lister han sig ind i et hus og sætter sig i sofaen for at se fjernsyn. Sikke spændende det er! Om natten drømmer han, at han er en berømt nisse, som folk klapper ad. Han vågner med et sæt med erkendelsen: "Nisser er noget af det allersjældneste i hele verden! Så derfor kan jeg blive berømt så nemt som ingenting!" Nu tager hans liv en drejning. Han møder både Professor Futterknas, Direktøren, den gamle tiger og bliver sat i bur i zoologisk have. Men det finder nissen sig ikke i!

'Nissen der ville være berømt' er en fantastisk historie, som kunne foregå på alle tider af året. En historie om at være glad og tilfreds, indtil man ser andres liv og tænker, at de nok har det meget bedre, måske fordi man i bund og grund er ensom. Men også en fin fortælling om at turde prøve at bryde vanerne, som mange sidder fast i. Måske især dem inde i stuerne? Det er en skøn historie om mod og næstekærlighed, forrygende, varmt og meget humoristisk illustreret af Charlotte Pardi. Fortællingen bliver hver december sat op som børneteater.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Graphic
Charlotte Pardi
ISBN
9788711698532
Antal sider
47

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer