Bog

Lili syr en ting

Af (
2018
)

Anmeldelse

Lili syr en ting af Kim Fupz Aakeson

01 apr.19
AfJytte Kjær Schou
Skribent

De små humoristiske bøger om den yderst foretagsomme Lili er et festligt og populært tilbud til de mindste.

Lilis hittepåsomhed er grænseløs, ofte med katastrofale følger set ud fra et voksensynspunkt. I den retning ligner hun lidt Emil fra Lønneberg blot i en yngre og mere egocentrisk udgave. Det hun foretager sig er helt logisk ud fra et lille barns synspunkt, og hun har frit spil, for de voksne er stort set fraværende.

Der er et meget fint samspil mellem tekst og illustrationer. Fupz Aakesons tekst er kortfattet, men siger alligevel en hel del, og det teksten ikke siger udtrykkes i Siri Melchiors illustrationer. De er finurlige og meget udtryksfulde med deres let karikerede streg og de få velvalgte farver, og det er her, dramaet udspiller sig.

I denne bog har Lili kig på mors symaskine, der kan sy alt muligt. Ganske vist kan hun ikke nå pedalen nede på gulvet, men det er der råd for, for hun flytter bare pedalen op på bordet. Så mangler hun kun et stykke stof, men Vovvov vil ikke give slip på sit hundetæppe. Resolut hiver Lili gardinet ned for at sy en prinsessekjole. Resultatet lader meget tilbage at ønske, men med Vovvovs aktive hjælp kreerer hun til slut et hundehusprinsessekjoletelt! Mors forfærdelse anes lige ved et par ben, der går bagover, og en hånd der taber saksen.

Bogen er et kvalitetstilbud til de små fra cirka to år, som vil kræve at få bogen læst igen og igen. Der er til mange fælles hyggestunder, hvor de små sikkert vil udtrykke hellig forargelse over den uartige Lili, samtidig med at de inderst inde fryder sig over hendes påfund.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702244434
Antal sider
15

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser