Bog

Mig og min mor og Emilie og Emilies far

Af (
2018
)

Anmeldelse

Mig og min mor og Emilie og Emilies far

04 okt.18

Det er ikke nemt at få nye venner, når ens mor ikke kan sove om natten, lider af rengøringsvanvid og har en voldsom trang til at drikke andre menneskers blod.

Sjov og skæv billedbog om hvordan det er at være barn, når ens forældre ikke er som alle de andres forældre. Vi følger jeg-fortælleren, en dreng hvis ret flamboyante mor, Mona, med den blege hud og det smukke, lange sorte hår godt nok flakser rundt i byen som en flagermus om natten, når hun har støvsuget sin kiste og drukket sin blodsmoothie, men ellers er helt normal. Om dagen sover hun i den rengjorte kiste, så vennerne kommer ikke med hjem. Det er lidt ensomt, indtil Emilie og Emilies far en dag flytter ind ved siden af og Emilies far insisterer på at give middag. Mor medbringer dog sin egen ‘rødbedesmoothie’, men det sætter ikke en stopper for de nye venskaber, der udvikler sig - både for børn og voksne. Emilies far er nemlig også noget helt særligt.

Kim Fupz Aakeson har skrevet en sjov og skør historie om, hvordan det er at være barn i en familie, som ikke er som alle andre.Tingene er sat helt på spidsen; det er slemt, når man konstant må minde sin mor om ikke at bide andre mennesker, uanset hvor søde og lækre de end måtte se ud til at være. Men børn hverken kan eller skal bestemme over deres forældre, og Emilies far er simpelthen uimodståelig. Og måske er han også den, der kan give Mona det helt rette ‘modspil’?

Bogen er illustreret med stor detaljerigdom og kraftige farver af Kathrina Skardsá, og tegningerne supplerer historien, så det er en fryd at dvæle ved dem (selv eller med et barn ved siden af), mens man læser bogen. Bogen kan læses på flere niveauer: Som en sjov og fjollet bog om at have en pinlig vampyr-mor og møde en ny ven, som også har en skør far, men også som en historie om, hvordan det er, når ens mor flagrer rundt, opfører sig uforståeligt og længes efter kærlighed og stor passion. Og hvor akavet det så er at være vidne til at denne passion pludselig udfolder sig for øjnene af dig, når din mor bliver vild med din nye vens far.

'Mig og min mor og Emilie og Emilies far' er en rigtig Kim Fupz-historie i ordets bedste betydning. Til billedbogslæsere fra 5 år.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702257724
Antal sider
28

Læs også

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer