Bog

Maria føder et barn

Af (
2023
)

Anmeldelse

Maria føder et barn

18 dec.23

Smuk genfortælling af Juleevangeliet med Kim Fupz Aakesons humor og ironi og Signe Kjærs vidunderlige illustrationer.

Maria og Josef er forlovede og glæder sig til at blive gift. De har aldrig sovet sammen, så da ærkeenglen Gabriel viser sig for Maria for at fortælle hende, at hun skal føde et Guds søn, får hun virkelig noget at tænke over. Josef tror hende ikke helt og overvejer kortvarigt, om han skal finde en ny forlovet, indtil ærkeenglen også viser sig for ham og siger, at Josef skal være barnets far. 

På samme tid beslutter Kejser Augustus, at alle mennesker skal rejse til den by, de er født i for at indgå i optællingen, der skal sikre, at alle betaler skat. Der skal være fuldstændig styr på betalingen fra det enkelte menneske. Derfor må Josef trække sin højgravide forlovede afsted på et lille æsel hele den lange vej til Betlehem for at de kan indgå i tællingen. Resten er en smuk historie.

Fortællingen om, hvorledes Gud lod sig føde som menneske, er en af de mest kendte historier fra Biblen, der for mange fremstår som en uoverskuelig masse af fortællinger. Det er ofte de samme fortællinger, der genfortælles, en slags greatest hits, men det betyder også, at man lettere får adgang til de lidt ikke-så-læsevenlige historier.

I dette tilfælde er historien ikke blot langt mere nutidig, der er desuden tilført en underfundig humor, både hvad angår tekstsiden og illustrationerne. Signe Kjærs milde og udtryksfulde tegninger viser både Josef og Maria siddende i en stue med te på bordet og planter i vinduet, mens de kigger på hinanden med blikke fyldt af mistro og håb efter besøget fra ærkeenglen. Hun fanger desuden uskylden i Marias blik og tilfører humor i besøget fra De tre Vise mænd, hvis samlede fremtoning unægteligt leder tankerne hen på historien om ’Troldmanden fra Oz’.

 

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
137215985
ISBN
9788727063454
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer