Bog

Tigerhjerte

Af (
2018
)

Anmeldelse

Tigerhjerte af Lise Villadsen

12 dec.18

Velskrevet og fængende ungdomsroman om sammenbragte familier og forbudt kærlighed.

Da 16-årige Kikis forældre bliver skilt, er det ikke kun et brud mellem forældre, men også mellem Kiki og hendes tvillingebror Alexander. Som om det ikke er strengt nok, skal hun nu også bo sammen med morens nye kæreste og hans søn Jonathan i en kæmpe luksusvilla langt væk fra gymnasiet, hvor hun går i 1. g. Jonathan har et blakket ry blandt Kikis veninder, og selv får hun mere end svært ved at håndtere situationen, da hun får følelser for sin stedbror.

Lise Villadsens ’Tigerhjerte’ er en velskrevet debutroman om de problemer, der følger i kølvandet på en skilsmisse. Ikke blot forældrene imellem, men også mellem søskende, og relationer til skole, arbejde og omgangskreds. Der opstår både praktiske og følelsesmæssige problemer, når en familie bryder op, og det er sjældent, alt forløber gnidningsfrit.

Mange børn oplever, at de bliver fanget i et umuligt valg mellem mor og far. Sådan går det også for Kiki og hendes bror Alexander. Alexander er hurtig til at vælge faren, og for at glatte ud og undgå at såre moren, vælger Kiki at bo hos hende. Der er ingen tvivl om, at Alexanders valg udelukkende sker som en straf. Hans sympati ligger klart hos faren, som er den forurettede part i skilsmissen. På denne måde vokser der et skel op mellem de to normalt så sammentømrede søskende, hvilket uvægerligt kommer til at ændre deres forhold.

Lise Villadsen er kommet godt fra land med ’Tigerhjerte’, som med sin flotte forside vil tiltale både drenge og piger. Sproget er mundret og handlingen fremadskridende og spændende. Karaktertegningen er helstøbt og solid, og det vil være ret let for den enkelte læser at genkende følelser og stemninger. Forfatteren tager desuden et tabubelagt emne op om kærlighed mellem papsøskende, et emne som det ellers kan være svært at finde litteratur om.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
54137168
ISBN
9788763857673
Antal sider
279

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer