Bog

Are you watching?

Af (
2021
)

Anmeldelse

Are you watching?

25 feb.21
AfBritta Voergaard Poulsen
Skribent

Spændende og hurtigt læst YA-thriller byder på gys og uhygge, men også en tåre eller to i øjenkrogen. 

Én morder – tretten ofre – en million følgere’. Undertitlen på denne YA- thriller kan da kun friste en inkarneret krimilæser med hang til gys. Og jeg vil sige, at man sagtens kan kaste sig over den, selvom man normalt læser ”voksenkrimier”, men man skal være forberedt på, at de primære personer er teenagere, og historien er præget af en ungdommelig tilgang, men spændende og interessant er den absolut for alle, der elsker en god seriemorderjagt med lidt ekstra på hjerte.

Jessica var 7 år, da hun mistede sin mor. En sen aften blev hun myrdet i en mørk gyde. Hun var det første offer for Skaden. 10 år efter er antallet af ofre 13, og Skaden lurer stadig i skyggen. Ugerningen og tabet af en elsket mor og hustru har lagt sig som en tung dyne af sorg og apati over Jessica, og særligt hendes far er gået helt i stå. Jessica har behov for vished, retfærdighed og hævn, og derfor melder hun sig til et realityshow på Youtube, hvor hendes skjulte dagsorden er at få Skaden frem fra sit skjul. Hun får hurtigt masser af følgere, også skøre mennesker, der udgiver sig for at være Skaden. Men hvem kan hun stole på, hvem er ven, og hvem er fjende?

Bogen er hurtigt læst, både pga. spændingsmomentet, men også på grund af de ultrakorte kapitler; 144 fordelt på 390 sider. Hvis du kan lide Karen M. McManus’ romaner, så går du ikke galt i byen her. Det er en historie, der byder på al den gys og uhygge, der hører sig til i en thriller - men samtidig er det også en bevægende og ret fremragende beskrivelse af sorg og hvad det vil sige at miste nogen og noget, man aldrig får igen. Jeg måtte i hvert fald knibe en tåre. Forfatteren debuterede med ’Are you watching?’ i 2019 og har allerede en ny thriller klar, der forhåbentlig også bliver oversat til dansk på et tidspunkt. ’Are you watching?’ skulle efter sigende blive til en tv-serie som '13 reasons why' på Netflix. Det ser jeg meget frem til!

Bogdetaljer

Forlag
Politikens Forlag
ISBN
9788740062366
Antal sider
400

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser