Bog

Arvingen

Af (
2021
)

Anmeldelse

Arvingen

07 jun.21
AfBritta Voergaard Poulsen
Skribent

Norsk ungdomsroman om gymnasielivet i Oslos overklasse er første del i en trilogi og byder på masser af royal romantik, humor og hemmeligheder.

At møde prinsen på den hvide hest, sådan bogstaveligt talt, er ikke alle forundt, og da slet ikke ude i den virkelige verden. Men da 17-årige Lena starter på Elisenberg Gymnasium i Oslo, ramler hun ind midt i et eventyr, da de kongelige tvillinger kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe starter i samme klasse. Karl Johan, også kaldet ”Kalle” eller ”Skandaleprinsen” er pæn og charmerende, så der skal ikke meget til, før Lenas parader falder og benene fejes væk.

De to forfattere er begge journalister og har nogle bøger bag sig, men dette er deres første ungdomsbog, som også er første del af en trilogi. I historien er der stærke referencer til det norske kongehus, men detaljerne er så tilpas fordrejede, at der ikke er tale om direkte ligheder, men små stikpiller her og der.

Jeg har hørt bogen blive sammenlignet med den norske tv-serie SKAM, men det er lidt af en tilsnigelse. Omdrejningspunktet er godt nok unge, norske gymnasieelever og deres glæder og kvaler ved kærligheden og livet generelt, men så holder sammenligningen også op. Man kan dog håbe, at bogen får lige så stor succes, for det har den fortjent.

Romanen er elegant konstrueret og skrevet i et let og fængende sprog, hvor humoren også har en fremtrædende plads. Lena viser sig at have et par hemmeligheder, der absolut ikke er forenelige med at være kærester med Norges kronprins, og de hemmeligheder er med til at skabe drive og spænding i historien. De sociale medier spiller ligeledes en stor rolle og er med til at sætte fokus på, hvordan disse medier er allestedsnærværende i de unges liv, men også på, hvordan de kan fordreje virkeligheden og endda også ødelægge liv.

Jeg glæder mig til at læse næste bind i serien, hvor det er prinsesse Margrethe, der er i fokus. I den forbindelse må jeg lige nævne, at bogen her har en cliffhanger-afslutning, der leder direkte til næste bog.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Elisabeth Kiertzner
Faustnummer
38998285
ISBN
9788702312928
Antal sider
249

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser