Bog

Fordi jeg elsker dig

Af (
2016
)

Anmeldelse

Fordi jeg elsker dig af Helene Uri

25 maj.16

Helene Uri for unge voksne. Velskrevet, romantisk, ond og sindssygt spændende roman fra den norske forfatter og sprogforsker.

Frederik er 3. g’er og super-swag med turkisblå øjne og et frækt smil, og så er han enhver svigermors drøm. OMG! Veninderne bliver misundelige, da hovedpersonen Elin bliver kærester med denne fantastiske Frederik. En lykkelig tid begynder for den unge pige, der har fundet drømmefyren og er head over heels in love. Desværre varer idyllen ikke ved, det ville ligne Helene Uri meget dårligt, og Elin bliver pludselig stalket af en anden fyr. Og Frederik begynder langsomt at ændre sig.

Den norske sprogforsker og forfatter Hele Uri har præsteret en velskrevet page-turner for det store young-adult publikum og en spændende og barsk historie om den første kærlighed, mishandling og svigt. Den kan du roligt læse, hvad enten du er 13, 30 eller 43.   

Jeg er ret begejstret for Helene Uris romaner for voksne. Hun kan noget med sprog, staffage og en særlig stemning. Udadtil er der pænt og hyggeligt, men noget er ikke helt som det skal være under overfladen. Som en haveslange i en David Lynch film. Bare i Norge og ikke så syret.

Denne stemning er også meget nærværende i denne roman for det yngre publikum. Jeg synes af og til, romanen er lidt kæk med klichéer, sprog og hvad siger veninderne, men jeg er jo heller ikke den primære målgruppe. Den er jeg sikker på vil begejstres og opleve bogen som nærværende og relevant. Se for eksempel, hvad en norsk teenager skriver på NRK:

”Boken er troverdig fordi forfatteren forteller om gleder og problemstillinger i dagens samfunn og for ungdommer spesielt. Dette er en bok vi som er unge kan kjenne oss igjen i. Historien til Elin er noe som kunne ha skjedd i virkeligheten, og som har skjedd.”

Mange unge piger vil utvivlsomt kunne identificere sig med Elin og nyde beskrivelserne af hendes forelskelse og lade sig flyde med i store følelser og gyse over uhygge, svigt og vold. Også temaer som familie, ensomhed, veninder og moderne teknologi er i spil. Der er meget at blive klog af for både mor og datter og ikke mindst veninderne. 

 

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Charlotte Kornerup
Faustnummer
52362938
ISBN
9788771298376
Antal sider
169

Tema

Tema

Norsk litteratur

Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand, der springer af kilderne i de norske fjelde.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer