Bog

Du bliver min død

Af (
2021
)

Anmeldelse

Du bliver min død

29 dec.21
AfBritta Voergaard Poulsen
Skribent

Underholdende og velskrevet YA-thriller blæser derudaf med mord, hemmeligheder og en masse vilde overraskelser.

Der er efterhånden kommet en del thrillere til unge, og særligt Karen M. McManus gør det ret godt. Hun er udkommet med fire bøger på dansk heriblandt En af os lyver og En af os dræber. Hendes femte og nyeste skud på stammen foregår igen i det amerikanske high school miljø, denne gang i en lille soveby i udkanten af Boston; Carlton. I Carlton sker der ikke det vilde, og som udgangspunkt er byens beboere trygge og glade. Indtil en elev på Carlton High bliver myrdet.

Som i forfatterens øvrige bøger er der i denne bog flere hovedpersoner, der skiftevis er jegfortællere. ’Du bliver min død’ er en helt uafhængig historie, hvor læseren præsenteres for, hvad der lurer af fordærv og forviklinger under byens polerede overflade. Ivy, Mateo og Cal er tidligere gode venner, der i 6. klasse fandt hinanden, da de tog en impulsiv pjækkedag, kendt som ”Den Bedste Dag Nogensinde”. I high school har de dog af flere grunde mistet kontakten. Men en skæbnesvanger morgen krydses deres veje igen, og endnu en pjækkedag venter. Denne gang skal det dog blive ”Den Værste Dag Nogensinde”

McManus skriver flydende og detaljeret, og som altid er man rigtig godt underholdt. Man kommer helt ind under huden på historiens forskellige personligheder; Ivy der kommer fra en velhavende familie og er formand for Elevrådet. Eller VAR, for hun er lige blevet væltet af pinden af den useriøse spasmager Brian ”Boney” Mahoney. Mateo der er udbrændt, da han ved siden af skolen er nødt til at hjælpe med forsørgelsen af sin familie. Cal der er ensom og lever for at have en kæreste, men han er igen blevet brændt af. Derfor er det en let beslutning for de tre at smutte fra det hele.

Uforvarende ender trioen i et mareridt, da de falder over et lig og pludselig er på flugt og må skjule sig for både venner og fjender. De har én dag til at få udredet trådene i et speget og omfattende mysterium, hvis de ikke skal ofres som gerningsmænd til en forbrydelse, de er uskyldige i. Det bliver en dag med mange overraskelser, men det bliver også en dag, der afslører deres egne skeletter i skabet.

Bogdetaljer

Forlag
CarlsenPuls
Oversætter
Dorthe Hjort Jensen
Faustnummer
61851437
ISBN
9788711995273
Antal sider
349

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser