Bog

Fra ild til Aske

Af (
2020
)

Anmeldelse

Fra ild til aske af Cecilie Birkshøj

10 jun.20

Der fremkaldes både grin, tårer og eftertanke, når den forvirrende kærlighed og de svære følelser behandles i funklende debutroman.

Livet er ikke helt let for den 16-årige Anthony. Ikke nok med at han er seriøst B-menneske, så bor han også sammen med et par meget fraværende karriereforældre, der gennem historien mere og mere får det til at løbe én koldt ned ad ryggen. Heldigvis har han sin storesøster, som passer på ham - og en rigtig god ven, som har fulgt ham siden barndommen.

På overfladen syner Anthony cool og afslappet, så han stryger lige igennem i skolen, nærmest under radaren, og er hverken ”underdog” eller populær. Men under overfladen er der ikke helt så blikstille, og da den nye dreng i klassen, charmerende Aske med det røde hår og den specielle tøjstil, kommer lidt for tæt på, blæser det op til storm, og Anthony bliver tvunget til at tage stilling til alle de følelser, der raser i hans indre.

Jeg blev virkelig fanget ind af den her bevægende og meget romantiske historie, og jeg kunne ikke lade være med at tænke på Isak og Evens sæson i den fremragende norske tv-serie ’SKAM’. Der er noget af den samme atmosfære, og den matcher meget godt i forhold til problemstillinger; forholdet til forældrene, psykisk sygdom og så selvfølgelig kærligheden mellem to drenge. Som i de fleste ungdomsromaner har de forvirrende og nogle gange svære følelser en meget stor plads i denne roman. Man kommer ind under huden på både Anthony og Aske, og man glædes og lider med dem.

Cecilie Birkshøj læser litteraturvidenskab og har siden hun var lille drømt om at blive forfatter og skrive romaner inden for alle genrer. Tidligere har hun udgivet en science fiction-roman, ’Codex 0’ fra 2016, samt bidraget til novellesamlingen ’Før vi forsvinder’ fra 2019. Men hun anser selv ’Fra Ild til Aske’ som sin egentlige debut, som hun med god grund kan være meget stolt af. Romanen er virkelig velskrevet og historien funkler og vækker følelser, der fremkalder både grin, tårer og eftertanke. Romanen kan anbefales til LGBT- og YA-entusiaster i alle aldre - Og så er det en lille lækkerbisken til SKAM-fans!

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
47986087
ISBN
9788758839080
Antal sider
302

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer